Slovenija
17629 ogledov

V soboto sneg, kako pa prihodnji teden?

Sneg
V noči na soboto bo povsod zapadlo nekaj snega, v nedeljo bodo temperature padle do -10 stopinj Celzija. Kako bo prihodnji teden?

"V petek bo oblačno, padavine se bodo do večera razširile na vso Slovenijo. Meja sneženja bo večinoma med 800 in 1200 m nadmorske višine, zvečer se bo začela spuščati. Najvišje dnevne temperature bodo v severozahodnih krajih od 1 do 4, drugod od 5 do 10, ob morju do 12 stopinj Celzija," napovedujejo na Arsu.

Dodajajo, da se bo v noči na soboto meja sneženja spustila do nižin; v soboto čez dan bo nato oblačno, padavine bodo dopoldne povsod ponehale. V severni in severovzhodni Sloveniji bo zapihal severni veter, na Primorskem že zjutraj zmerna burja, ki bo popoldne ponehala.

Sneg Zime Slovenija Tak začetek decembra je redkost. Kaj to pomeni?

Podrobnosti o poslabšanju, ki je pred nami napovedujejo tudi na portalu neurje.si. "Večinoma bo zapadlo od 5 do 20 centimetrov snega. Snežinke niso izključene tudi na Obali. V nedeljo zjutraj se po njihovih predvidevanjih lahko živo srebro ponekod spusti celo do -20 stopinj Celzija."

V nedeljo bo sončno, zjutraj bo mrzlo, popoldne pa se bo na zahodu znova pooblačilo.

Od 5- do 10-dnevna napoved

"V ponedeljek bo nad srednjo in zahodno Evropo globoko ciklonsko območje z vremensko fronto. Nad naše kraje bo dotekal zelo topel in vlažen zrak. V sredo bo nad severnim Sredozemljem ponovno nastal plitev ciklon. Tudi v nadaljevanju tedna bomo pod vplivom obsežnega ciklona nad srednjo Evropo," vremensko sliko komentirajo na Arsu.

V noči na ponedeljek bo sprva snežilo nato pa bo sneg prešel v dež in čez dan bo deževno vreme z izrazito odjugo. Pihal bo okrepljen južni veter. V torek in sredo nas bo dosegla ohladitev, še se bodo pojavljale padavine. Nestanovitno vreme s padavinami in krajšimi suhimi obdobji se bo pojavljalo vse do sobote. Po nižinah bo deloma deževalo, deloma snežilo.

Zima, sneg, mraz, led Tako mrzlo bo Svet Čaka nas eden najhladnejših decembrov

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.