Slovenija
17 ogledov

V soboto tudi do 15 cm snega

Precej obilnejše padavine kot pri nas imajo pri naših sosedih. (Foto: Dejan Mijo Žurnal24 main
Po nekaj mrzlih jutrih nas v soboto čaka nova pošiljka snega. Ponekod ga bo zapadlo tudi do 15 centimetrov. To noč je bilo sicer najbolj hladno v Babnem Polju.

Resda sneg za zimski čas ni nič nenavadnega, a marsikoga, predvsem voznike, še vedno preseneti, ko ga zapade več centimetrov.

Brane Gregorčič iz Agencije za okolje RS je za zurnal24.si dejal, da bodo državo snežne padavine zajele v soboto. Takrat bo lahko v nekaterih delih Slovenije zapadlo tudi do 15 centimetrov snega, največ na Notranjskem.

Vse o vremenu na portalu www.vreme.net.

Na srečo se bo sneženje umirilo že v nedeljo, tako da lahko zadnji dan tedna pričakujemo tudi krajše razjasnitve.

"Je pa to edini padavinski dogodek v naslednjih sedmih dnevih," je dejal Gregorčič in dodal, da zdajšnje napovedi večjih padavin v prihodnjem tednu ne kažejo.

Toplo se oblecite
Se bo pa še vedno treba zjutraj toplo obleči, saj bodo temperature še vedno pod ničlo. A kljub temu kakšnih ekstremnih temperatur, kot so zadnje dni poročali iz vzhodne Evrope, ni pričakovati.

To noč je bilo sicer najhladneje v Babnem Polju, kjer so namerili 18 stopinj Celzija pod ničlo. V Črnomlju pa je termometer pokazal minus 17 stopinj Celzija.

Temperature nad povprečjem
Po podatkih agencije za okolje, je povprečna temperatura zraka v prvih dveh tretjinah letošnjega januarja povsod po Sloveniji presegla dolgoletno povprečje, le na Kredarici je bila nižja kot običajno.

Je pa sicer bilo to obdobje v preteklosti že velikokrat toplejše, še posebej izstopajoče je bilo leto 2007 z najtoplejšim januarjem doslej. V prvih dveh tretjinah januarja je bilo v večjem delu države preseženo tudi dolgoletno povprečje merjenja količine padavin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.