Slovenija
56 ogledov

V Sočiju sindrom Stožic

Ena od treh olimpijskih vasi Reuters
Novinarji poročajo o nedokončanih hotelih in hladni vodi.

"Težko komentiram verodostojnost tujih in domačih novinarjev, saj nisem bil v nobenem od njihovih hotelov. V Sočiju sem že od 30. januarja in moram poudariti, da organizatorji vsak dan naredijo ogromno; je pa res, da bi jim prav prišlo še nekaj dni za dokončanje vseh malenkosti na objektih," nam je povedal Brane Dmitrovič iz Olimpijskega komiteja Slovenije. Zlasti tuji pa tudi nekateri slovenski novinarji so te dni namreč poročali o pomanjkanju vode v hotelih, nedokončanih prostorih ter nedelujočih dvigalih in ogrevanju.

Najdražje doslej

Tokratne zimske olimpijske igre v Sočiju so sicer najdražje doslej; stale naj bi celo toliko kot vse dosedanje skupaj – okoli 40 milijard evrov.

Kljub temu je eden od novinarjev CNN na Twitterju zapisal, da so pred petimi meseci rezervirali 11 sob, po prvem dnevu v Sočiju pa je bila "pripravljena" le ena. Da so fotografije polomljenih zaves motne oziroma rumene vode iz pipe in nedokončanih hodnikov pristne, so nam potrdili nekateri slovenski novinarji. "Vse skupaj je malo gradbišče," je komentiral eden izmed njih. Nekateri so tako le začasno nastanjeni v hotelu in se bodo še selili, interneta in tople vode nimajo vsi, pa tudi "kake ploščice še čakajo na fuge".

Vsaj pri športnikih bolje?

"Vse tri olimpijske vasi so bolj ali manj dokončane, počutje v njih pa je v veliki meri odvisno tudi od siceršnjih pričakovanj vsakega posameznika. Z eno besedo – v vseh treh olimpijskih vaseh je stanje iz dneva v dan boljše," je na vprašanje, ali je za nastanitev športnikov kaj bolje poskrbljeno, odgovoril Dmitrovič.

Komentarjev 7
  • Žurnalček 15:51 06.februar 2014.

    kODEKS NAJ SI PREĆITA VAŠA NOVINARKA !

  • Tupamaros 12:01 06.februar 2014.

    Nič čudnega, saj imajo tako tam kot tu oblast iztirjeni komunisti.LPTupamaros

  • dragec 11:28 06.februar 2014.

    jebiga rusi so rusi!!!!!