Slovenija
37 ogledov

V šole in vrtce 8 milijonov

Po OŠ Kašelj MOL od leta 2011 načrtuje še šest prizidkov k OŠ, skupaj z dvema pr Žurnal24 main
Prvi šolski dan. Danes bodo odprli osnovno šolo v Kašlju ter prizidke v vrtcih Črnuče in Jarše.

Za dobrih 20 tisoč ljubljanskih šolarjev in slabih 13 tisoč predšolskih otrok se je danes začelo novo šolsko leto. Mestna občina Ljubljana (MOL) je v letošnjem proračunu za investicije v šole in vrtce namenila 8,6 milijona evrov.

V prvem planu so vrtci
Danes bo prvič zaživela samostojna osnovna šola (OŠ) Kašelj, tudi z novim prizidkom, ki so ga začeli graditi oktobra 2008. Sicer pa je MOL zaradi prostorske stiske za to šolsko leto več denarja vložila v zagotavljanje prostora v vrtcih. Enoto Sonček v Vrtcu Črnuče so prenovili in dozidali dva oddelka, danes pa bodo sprejeli otroke tudi v dveh oddelkih v lesenem prizidku Vrtca Jarše, ki ga je doniral Energoplan.

Med večjimi investicijami, ki še niso dokončane, je tudi adaptacija prostorov za dodatnih pet oddelkov vrtca Ciciban, gradnja dvooddelčnega vrtca v soseski Polje II in prizidka za Vrtec Šentvid. Na MOL zagotavljajo, da ta dela ne bodo motila varstva otrok, saj gre za nove lokacije. Še štiri oddelke v drugih vrtcih je mestna občina za letošnje šolsko leto zagotovila s preureditvami prostorov. Za vse investicije v novih 18 oddelkih, ki bodo začeli delovati še letos ali pa vsaj v tem šolskem letu, je MOL namenila dobre štiri milijone evrov.

V tem letu še 390 otrok

Vrednost desetih drugih oddelkov, načrtovanih v tem šolskem letu, še ni znana. V te nove oddelke naj bi letošnje šolsko leto sprejeli še okoli 390 otrok. Ob dva tisoč sprejetih otrocih v vrtce jih je namreč na čakalnih listah ostalo skoraj še enkrat toliko. Od teh pa le starši 755 otrok niso prebivalci MOL. V prihodnjih letih na občini napovedujejo še več investicij, s katerimi bodo reševali prostorsko stisko v vrtcih. Tako že za naslednje leto in leto 2012 načrtujejo za 14,2 milijona evrov investicij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.