Slovenija
3 ogledov

V Španiji aretirali pet hekerjev

Spletni kriminalci napadajo številne spletne igralniške strani. (Foto: iStockpho Žurnal24 main
Španska policija je aretirala pet mladih računalniških hekerjev, ki naj bi onesposobili spletne strani vladnih agencij v ZDA, Latinski Ameriki in Aziji.

Dva izmed osumljencev, ki pripadajo eni od najdejavnejših skupin spletnih hekerjev, sta stara samo 16 let, preostali trije pa 19 ali 20.

Po navedbah španske policije skupina sama sebe na spletu imenuje D.O.M Team in je med drugim vdirala na spletne strani ter vstavljala nove s svojo vsebino. Španska policija je še dejala, da je skupina v prejšnjih dveh letih vdrla na kar 21.000 spletnih strani, ni pa razkrila, spletne strani katerih vlad je onesposobila.

Španski časnik El Mundo je marca poročal, da je skupina vdrla na spletno stran ameriške vesoljske agencije Nasa, a policija tega ni potrdila. Hekerji naj bi po pisanju El Munda med drugim vdrli tudi na spletni strani venezuelskega in španskega telefonskega operaterja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.