Slovenija
32510 ogledov

V Sparovi trgovini: ''Zagrabil me je za vrat in zabil z glavo v vrata''

Spar
Varnostnik je ukrepal proti obiskovalki trgovine, ki ni želela nositi maske.

Včeraj zjutraj se je v celjski poslovalnici Spar na Ljubljanski cesti zgodil incident, saj je varnostnik ukrepal proti obiskovalki trgovine, ki ni želela nositi maske.

Po poročanju gospe, ki je morala zaradi posredovanja obiskati tudi bolnišnico, je prišlo do grobe obravnave s strani varnostnika, ker ni želela nositi maske. Gospa je svojo zgodbo delila tudi na svojem Facebook profilu.

V njej opisuje: ''Varnostnik me zagrabi in me ne spusti iz prijema. Derem se na njega, naj me spusti, obrazložim, da sem epileptik, da se slabo počutim, sesedem se na tla, prosim ga, naj me spusti ven na zrak. Hodim proti izhodu in kaj naredi varnostnik? Zagrabi me za vrat in zabije z glavo v vrata. Prerivanje in suvanje se še ni končalo...''

Njeno plat zgodbe si lahko preberete tukaj:

Za razjasnitev dogodka smo se obrnili na Spar Slovenija, od koder so nam sporočili, da je z vladnim odlokom v zaprtih prostorih obvezno nošenje mask, upoštevati pa je potrebno tudi priporočila NIJZ za zajezitev epidemije.

V zvezi z ukrepanjem varnostnika so pojasnili, da so ''pri dotičnem primeru po pregledu videonadzornega sistema v trgovini mnenja, da je varnostnik postopal v skladu s pooblastili, ki jih določa Zakon o zasebnem varovanju. Stranko, ki si kljub opozorilom ni želela nadeti maske, je varnostnik opozoril, da bo poklical policijo in jo pridržal do njenega prihoda. Pri tem sprva ni uporabil sile, vendar ga je stranka fizično in verbalno napadla, on pa se je pri tem branil in jo želel umiriti.''

Nato je na prizorišče prišla policija. Opravila je uradni postopek in oba vpletena sprejela v nadaljnjo obravnavo. ''Dokler zadeve niso v celoti razjasnjene, je o konkretnih ukrepih še preuranjeno govoriti,'' so odgovorili na vprašanje, ali bo v primeru, da je varnostnik uporabil prekomerno silo, sledilo ustrezno ukrepanje.

''Spoštovanje predpisanih pravil je ključno za varen obisk trgovin. Zato vse naše stranke prosimo, da za svojo in skupno varnost upoštevajo odloke,'' so še dodali in pozvali k potrpežljivosti in medsebojnem razumevanju zaradi epidemične situacije.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 61
  • dare326 17:59 23.maj 2021.

    Američani takim prepametnim ženskam pravijo Karen. Na YT so krasni posnetki.

  • sandi76 10:39 22.maj 2021.

    Pravilno ! Preveč je teh arogantnih samozavestnežev, ki si mislijo, da so samo njihove pravice največ na svetu ! Pravica ostalih do zdravja in življenja pa jim visi dol ! Še enkrat, pravilno !!

  • rd2dmk2 10:28 22.maj 2021.

    torej, če si epileptik in astmatik si verjetno lahko pridobiš potrdilo in s tem potrdilom se potem predstaviš. .. mene pa boli hrbet, od vsakodnevnega nabijanja nakupovalnega vozička v ta predel mojega telesa, ko rinejo do blagajne. ljudje ne uporabljajo ...prikaži večjo rokavic na oddelkih sadja in zelenjave pa pretacajo čist vse. in ko to omeniš in prodajalcem in varnostnikom, pa komu mar, samo da denar prihaja.