Slovenija
34 ogledov

V splitski luki 20 tisoč potnikov

Viadukt Draženci proti mejnemu prehodu Gruškovje
1/7
Bralec Žurnala24
Zaradi konca tedna ponekod po Sloveniji in na sosednjem Hrvaškem nastajajo zastoji. Skozi splitsko luko je to soboto potovalo 20 tisoč potnikov, namenjenih na otoke.

Do 13. ure je na Brač odplulo sedem trajektov, na Hvar in Šolto po tri, na Velo Luko in Visa po eden. Eden od koordinatorjev Jadrolinije na splitskem območju Ante Mrvica je za poslovni.hr dejal, da so zaradi velikega povpraševanja potnikov na Brač organizirali še en trajekt.

V pristanišču predvidevajo, da bodo ta konec tedna sprejeli in naprej na sosednje otoške destinacije odpravili 35 tisoč potnikov. "To je naš "najmočnejši" dan v tej sezoni," je povedal.

Najhuje je na mejah

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je gost promet z zastoji na cestah Šmarje - Dragonja in Podlehnik - Gruškovje. Osebna vozila čakajo pri izstopu in vstopu na mejnih prehodih Gruškovje ter Dragonja predvidoma med uro in uro in pol. Zastoji so tudi na Hrvaškem.

Do 24. ure je zaradi prireditve zaprta regionalna cesta Lipnica - Kropa - Rudno v Kropi, obvoz je po lokalnih cestah.

Do 20. julija je zaprta polovica avtoceste Gabrk - Fernetiči med priključkom Sežana - zahod in cestninsko postajo Dane v smeri razcepa Gabrk, na priključku Sežana - vzhod sta zaprta izvoz in uvoz proti Gabrku.

Na glavni cesti Celje - Krško je prepovedan tranzitni promet za tovorna vozila nad sedem ton in pol.

Kamera Jurovci-Gruškovje, mejni prehod Gruškovje. Za osvežitev morate pritisniti F5.

Kdaj na cesto?

Da bi se izognili največjim gnečam, Prometno-informacijski center svetuje, da se v času največje turistčne sezone, na pot ne odpravljate ob petkih popoldne po 14. uri, ob sobotah med 9. in 16. uro, ob nedeljah med 16. in 21. ur. Prometno bolj obremenjene so tudi srede.

Če je le mogoče, se na daljšo pot odpravite izven največjih konic, torej zvečer, ponoči ali zgodaj zjutraj.

Komentarjev 1
  • Courage 12:20 07.julij 2012.

    Zastoj na Pomurski pri Dražencih ??? Kolikor so meni podatki znani so Draženci še vedno na Podravski avtocesti (A4) in NE na pomurski. (nesposobnost novinarjev).