Slovenija
178 ogledov

V spomin na preminulega kolega

1/10
Žurnal24 main
Policist Ivica Bazina je oktobra umrl v nesreči. Njegovi kolegi so spomin nanj počastili na dobrodelni strelski tekmi, zbrana sredstva pa namenili soprogi.

35-letni Bazina je življenje izgubil po tragičnem spletu okoliščin v bližini Ilirske Bistrice. 19. oktobra zjutraj je bil na sprehodu s psom, ki je nenadoma skočil na cesto, za njim pa se je pognal tudi Bazina. V tistem trenutku je pripeljal 24-letni voznik tovornjaka in trčil v 35-letnika. Poškodbam je podlegel na mestu.


"Bil je eden najboljših"

Fotografije s tekmovanja si lahko ogledate tu.

„Skupaj sva delala dobrega pol leta. Bil je eden najboljših policistov, kar sem jih spoznal. Z njim je bilo vedno dobro delati, vedno nas je znal nasmejati. Kot človek je bil zelo dober, vedno je pomagal, če je le lahko. Vsi smo bili izjemno pretreseni, ko smo slišali, kaj se je zgodilo,“ nam je povedal Bazinov nekdanji sodelavec Sašo Dautovič, ki je bil eden od udeležencev dobrodelne tekme v športnem obrambnem streljanju.

Zahvaljujem se organizatorjem za humanitarno gesto, ki nama s hčerko res veliko pomeni
je povedalka Laura Tomišč, soproga pokojnega policista ob obisku strelišča.

Tekmovanje je danes dopoldan pripravilo policijsko Veteransko Društvo Sever za Primorsko in Notranjsko skupaj s Policijsko upravo Koper in Zvezo za dinamično streljanje Slovenije.

Udeležilo se ga je okoli 150 tekmovalcev, večinoma slovenski policisti, prišli pa so tudi njihovi kolegi iz Hrvaške in Italije ter koprski pravosodni policisti, predstavniki Društva Sever, slovenski in hrvaški vojaki. Sredstva, ki so jih zbrali pa bodo namenili pokojnikovi soprogi in hčerki.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.