Slovenija
383 ogledov

V spomin na Roka bodo zbirali nogavice za brezdomce

nogavice radiator Profimedias
V dobrodelnem društvu Humanitarček, ki ima sedež v Mariboru, so se odločili, da s posebno akcijo počastijo spomin na nedavno preminulega mladega dobrodelneža Roka Černica.

Ta bi letos dopolnil 22 let, v njegov spomin pa bodo zbirali nogavice, ki jih je sam pogosto zbiral za brezdomce.

Humanitarčki so se že ob njegovi smrti odločili, da bodo vsakega 16. januarja - na njegov rojstni dan - zbirali nogavice za brezdomce.

Akcijo, ki bo trajala do konca tega tedna, so poimenovali Rok(ovanje). Rok je bil namreč dobitnih številnih priznanj za svojo dobrodelnost in eden največjih navijačev NK Maribor. Z akcijo si želijo doseči, da spomin nanj ne bo zbledel, obenem pa mlade spodbuditi, da gredo po njegovi dobrodelni poti.

Rok Černic | Avtor: FB FB

Akcijo je podprla tudi Rokova mama in Nogometni klub Maribor, zastavili pa so si, da vsako leto na njegov rojstni dan zberejo vsaj tisoč parov nogavic.

V Mariboru bodo nogavice zbirali v Vijol'čni bajti na Tyrševi in v Mercator centru Tabor ter pošti na sedežu Humanitarčka. Tudi v Ljubljani so projekt podprli pri Botrstvu in bodo nogavice zbirali v prostorih Zveze prijateljev mladine na Proletarski cesti.

Kdo je bil Rok Černic?
Rok Černic je bil vnet humanitarec, prostovoljec in strasten navijač NK Maribor. Leta 2016 je za svojo požrtvovalno delo prejel tudi naziv Naj prostovoljec med mladimi. Umrl je avgusta lani, s tem pa pretresel številne v Mariboru in širše.

Rok Čenic Maribor Slovenija Bo 19-letni humanitarec Rok Černic postal brezdomec? Rok Černic Slovenija Dobrotnik Roku Černicu ponudil stanovanje brez najemnine
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.