Slovenija
17 ogledov

V šport skoraj 12 milijonov evrov

Igrišče stadiona na Bonifiki Žurnal24 main
Svetniki odločajo o naložbi v komunalno opremo kompleksa z olimpijskim bazenom.

Občinski svetniki bodo danes odločali o predlogu javno-zasebnega partnerstva za komunalno opremo bazenskega kompleksa, ki ga je pred štirimi leti začelo graditi Primorje, a ga ni dokončalo (objekt je v tretji gradbeni fazi), saj je gradbeno podjetje končalo v stečaju. Zasebnega partnerja, ki bo v zameno za izgradnjo komunalne infrastrukture dobil v last del poslovnih površin, bodo izbrali prek javnega razpisa. Ocenjena vrednost del je skoraj 2,2 milijona evrov.

Dolžni Primorju

Koprska občina se je s Primorjem dogovorila za poravnavo medsebojnih obveznosti, po katerem je občina podjetju v stečaju  dolžna plačati približno 6,5 milijona evrov do 1. aprila 2014.  V kompleksu z olimpijskim bazenom in spremljajočimi poslovnimi objekti so načrtovani tudi nov sedež Mestne občine Koper in prostori državne uprave (inšpektorat, geodetska in davčna uprava  ter upravna enota). Del, kjer je predviden hotel, pa je v lasti podjetja Grafist. Občinski svetniki so maja letos sicer že potrdili 1,8 milijona evrov za preprečitev škode na bazenski konstrukciji (sanacijo strešnih nosilcev, postavitev strehe in ureditev fasade).

Dodatne športne površine

Občina namerava na novo urediti tudi bližnji športni park Bonifika, v katerem bo novo nogometno igrišče z umetno travo, dodatne povezovalne poti, podaljšana trim steza, nov poligon za fitnes, ob njej pa bodo uredili „air fresh“ sistem in prenovili otroška igrala. Vrednost naložbe, o kateri bodo danes tudi odločali občinski svetniki, bo predvidoma dobre tri milijone evrov. Končana pa naj bi bila prav tako aprila 2014. Po mnenju občinskih predstavnikov je velika priložnost v razvoju športnega turizma, ki je zaradi ugodne klime v porastu predvsem v zimski sezoni. Pri tem izpostavljajo rast tako imenovanega „event“ turizma, kjer gre za  turnirska tekmovanja različnih športnih selekcij ter rekreativna srečanja podjetij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.