Slovenija
82 ogledov

V sporu zaradi napotnice in ceste

Rade Šobot trdi, da bo šel z dokazi in tožbami do konca. “Nekdo bo dobil odpoved Žurnal24 main
Medsosedski spor. Ali je zdajšnji docent zlorabil položaj?
Ovadba kriminalista

Podkupovanje. Šobot je v teh letih zaradi zlorabe položaja ovadil državno tožilko Nado Pernek Kostanjevec. Dolžan ni niti kriminalistu Igorju Gajšku, ki pove: “Šobot mi je ponudil letovanje v njegovi garsonjeri v Izoli in me želel podkupiti.” Na včerajšnji glavni obravnavi je zato sodišče naložilo tožilstvu, da Šobota ovadi za kaznivo dejanje dajanja podkupnine, ta pa mora na obravnavo čez slabih 14 dni prinesti dokaze o tem, da se vsakič pripelje iz Izole, kjer ima stanovanje, saj naj bi ga pogosto videvali v Mariboru.

“To je hujše kot vojna zvezd,” pravi obtoženi Boris Kostanjevec, docent mariborske Pravne fakultete, ki mu obtožnica očita, da naj bi leta 2002 zlorabil svoj položaj vodje oddelka za gospodarske in finančne zadeve na Univerzi v Mariboru in prek napotnice izplačal dobrih 459 evrov dijaku, ki dela ni opravljal.


Pranje denarja
“S Kostanjevcem in njegovo ženo Nado, zdajšnjo državno pravobranilko, smo bili prijatelji, ko sta predlagala, da bi moja sinova delala na univerzi, a se je zapletlo že pri dvigu napotnice. Čeprav sin ni nikoli delal, je dobil denar nakazan,” pravi Rade Šobot. A Danijel Planinšec, obtoženčev odvetnik, v zagovor pove: “Obtoženi je moral takrat vsak dan podpisati več kot dvesto računov in vse dokumentacije ni mogel preveriti.”

Maščevanje zaradi tožbe
Sicer pa je ta napotnica le del vseh sporov, ki jih družini bijeta na sodiščih; zavrelo je zaradi asfaltiranja ceste pred štirimi leti. “Začelo se je z obtožnico o izsiljevanju, ki jo je zoper mene na prigovarjanje Kostanjevčevih vložil izvajalec del, ki je cesto asfaltiral. Potem so nadme poslali gradbene in tržne inšpektorje, davkarijo, policijo in kriminaliste, a se ne dam. Gre za golo maščevanje tožilke – Kostanjevčeve žene zaradi tožbe na murskoboškem sodišču zoper Borisa Kostanjevca, zaradi dajanja poslovnih daril, ker meni, da za njo stojim jaz,” pravi Šobot.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.