Slovenija
62 ogledov

V Srbijo po študente

“Mladim manjka znanja s področja strežbe, kuharstva in drugih hotelskih procesov Žurnal24 main
Bled. Nov študijski program Velnes na višji šoli za gostinstvo in turizem.

Študij. “Za srbske študente smo zelo zanimivi, saj je pri nas pridobljena diploma evropsko veljavna,” je dejala Jana Špec, direktorica Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem (VSŠGT) Bled. V kratkem bodo študijski program predstavili v Novem Sadu in Beogradu, od koder si obetajo nekaj novih študentov, študij na Bledu je namreč tudi cenejši od študija v Srbiji.

Na informativnem dnevu je bilo za študij zelo veliko zanimanje. Upam, da to kaže tudi na boljše čase za turizem.
Jana Špec

 

Trenutno na šoli študirata dva študenta, šolnina za eno študijsko leto pa stane okoli dva tisoč evrov. Na šoli, kjer je na voljo 140 mest za redni vpis in 50 za izrednega, so letos uvedli nov višješolski program Velnes, vanj pa se bo lahko vpisalo 80 študentov, od tega 30 za izredni študij. Diplomanti bodo po dveh letih prejeli naziv organizator poslovanja v velneški dejavnosti, prva generacija bo začela študij oktobra, prijavijo pa se lahko do 8. marca.

Tudi visoka šola
Na VSŠGT Bled želijo višješolski program nadgraditi z visokošolskim programom hotelirstva in turizma. “Trenutno ga prilagajamo novim merilom. Menim, da bo končan do začetka junija. Dokler ne dobimo koncesije za redni študij, bo mogoč le izredni visokošolski študij,” je povedala Špečeva. Občina Bled je lani ustanovila zavod visoka šola za hotelirstvo in turizem ter zagotovila dva tisoč evrov, v prihodnje pa finančnih obveznosti ne bo imela. Šolnina za posamezni letnik bo 1.500 evrov, diplomanti visoke šole pa bodo lahko med drugim vodje hotelov, različnih agencij in oddelkov za prireditve.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.