Slovenija
8 ogledov

V sredo bo tudi snežilo

V nedeljo se bo pooblačilo, izključena ni niti toča. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Prihodnji teden boste morda morali spet poprijeti za lopato in kidati sneg. Vremenoslovci namreč za sredo napovedujejo, da se bo meja sneženja spustila do okoli 600 metrov nadmorske višine.

V prihodnjem tednu nas tako čakajo sonce, dež in sneg. Na Agenciji za okolje RS (Arso) napovedujejo, da bo v ponedeljek še precej jasno, naslednji dan pa nas že čakajo prve pooblačitve.

Vse o vremenu na našem vremenskem portalu www.vreme.net.

V severni polovici Slovenije se bodo v torek popoldne začele pojavljati krajevne padavine.

V noči na sredo bo tako deževalo, meja sneženja pa se bo spustila do okoli 600 metrov nadmorske višine. Čez dan bodo temperature za okoli deset stopinj Celzija nižje od na primer današnjih.

Jure Cedilnik iz Arsa je za zurnal24.si dejal, da bo lahko snežilo na Notranjskem in Kočevskem ter seveda v višje ležečih krajih. Na srečo se bo v sredo čez dan že delno zjasnilo, popoldne se bodo samo še občasno pojavljale posamezne plohe.

Bo pa precej hladneje, kar je, kot je dejal Cedilnik, običajno za april. "Zdaj je pretoplo za ta mesec," pravi sogovornik. Dnevne temperature se bodo gibale pri okoli 14 stopinjah Celzija.

Nestanovitno vreme se bo nadaljevalo tudi v četrtek in proti koncu tedna. Poleg sonca tako lahko pričakujete tudi občasne padavine. Ozračje pa se bo spet postopoma segrelo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.