Slovenija
24 ogledov

V sredo celo do 18 stopinj Celzija

Pomlad Shutterstock
Okrepljen veter je tudi sinoči in ponoči po Sloveniji povzročil kar nekaj težav. Predvsem na Gorenjskem, Goriškem in Dolenjskem je podiral drevesa in odkrival strehe.

Po podatkih Arsa bo danes še pihal severovzhodni veter, na Primorskem pa zmerna burja.

Na Gorenjskem so imeli gasilci zvečer in ponoči veliko dela z odstranjevanjem dreves, ki so padla na cestišča. Poleg tega je veter v tovarni Acroni na Jesenicah odkril 500 kvadratnih metrov pločevinaste strehe na stari delavnici. Strešnike je veter odkril tudi na stanovanjski hiši v občini Jesenice.

Težave je močan veter povzročal na Goriškem, kjer je odkril kar nekaj streh. Zvečer je sunek burje v Novi Gorici tudi premaknil del gradbenega odra in je obstajala nevarnost, da pade na mimoidoče. Gasilci so premaknjen oder odstranili.

Tudi na Dolenjskem je veter podiral drevesa, zaradi česar je bil na nekaterih cestah oviran promet. V Brežicah pa so morali s cestišča odstraniti telekomunikacijsko žico in drog.

Zaradi močne burje je v četrtek prišlo tudi do okvar električnega omrežja in posledično do prekinitev dobave električne energije na več mestih distribucijskega področja Elektra Primorska. Brez električne energije so še odjemalci na področju Šentviške planote in v krajih Gorenja Trebuša, Šebrelje, Oblakov vrh ter odjemalci na področju Baške grape.

Brez električne energije je trenutno še 1173 odjemalcev, so sporočili iz Elektra Primorske, kjer poudarjajo, da so vse njihove razpoložljive ekipe na terenu in se trudijo, da bi tekom dneva vsem odjemalcem zagotovili normalno oskrbo.

Prihodnji teden bo dišalo po pomladi

Po napovedih Arsa bo danes in v soboto večinoma sončno, ponekod v vzhodni in osrednji Sloveniji pa bo občasno tudi zmerno oblačno. Še bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Veter bo oslabel v nedeljo.

Prihodnji teden se nam obeta sončno vreme, tudi ogrelo se bo. V sredo naj bi se živo srebro po nekaterih napovedih povzpelo celo do 18 stopinj Celzija.

PREBERITE TUDI: Veter včeraj gasilcem močno otežil delo pri gašenju stanovanjske hiše v Dolenjskih Toplicah. Ostrešje je zato popolnoma zgorelo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.