Slovenija
17 ogledov

V sredo zadnji dan za oddajo vlog

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Študenti lahko le še do srede oddajo vlogo za podaljšanje oziroma pridobitev Zoisove štipendije. Za kandidate, ki prvič uveljavljajo državno štipendijo, rok za oddajo vloge ni omejen.

Štipendisti, ki so v lanskem študijskem letu že prejemali Zoisovo štipendijo ali pa jim je ta mirovala, morajo poleg splošnih pogojev za nadaljnje prejemanje štipendije izpolnjevati le enega izmed zakonsko določenih minimalnih pogojev. Za študente je to povprečna ocena vsaj 8,50 ali uvrstitev med najboljših pet odstotkov študentov v svoji generaciji.

Za tiste, ki bodo prvič uveljavljali Zoisovo štipendijo, so pogoji za uvrstitev v postopek izbire enaki. Razlika je le, da bodo med kandidati za štipendiranje izbrani tisti, ki dosežejo večje število točk.

Za tiste, ki prvič oddajajo vlogo

Kandidat za prvo pridobitev štipendije lahko uveljavljajo štipendijo ob izpolnjevanju enega ali več pogojev, upošteva pa se najugodnejši. Lani so morali študenti prvih letnikov doseči povprečno oceno 4,75 ali zbrati vsaj 15 točk na podlagi izkazanih izjemnih dosežkov ali doseči 30 točk pri splošni oziroma 21 točk pri poklicni maturi. Študenti višjih letnikov ter prvih letnikov podiplomskih programov so morali doseči povprečno oceno 9,50 ali zbrati vsaj pet točk na podlagi izkazanih izjemnih dosežkov ali se uvrstiti med najboljših pet odstotkov študentov.

Več informacij najdete na strani ministrstva za delo in na strani javnega sklada za razvoj kadrov in štipendije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.