Slovenija
29 ogledov

V sredo zapora Slovenske ceste

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
V sredo bo med 9. in 15. uro na Slovenski cesti prireditev ob Evropskem dnevu varnosti. V tem času bo zaprta Slovenska cesta.

Kot sta sporočila organizatorja, Svet za preventivo in varnost v cestnem prometu Mestne občine Ljubljana in Javna agencija  RS za varnost prometa, bo v sredo med 9. in 15. uro popolna zapora Slovenske ceste na delu med Gosposvetsko cesto in Šubičevo ulico. Skico zapore si lahko ogledate tukaj.

S tem dogodkom želijo opozoriti na stanje prometne varnosti otrok in mladostnikov v Sloveniji. V okviru tega dela bodo prikazali stanje varnosti pred 20 leti in danes.

Obiskovalci bodo lahko med drugim preizkusili naprave Stopko, Zaletavček, AMZS družinske ure, si ogledali predstavitev dela policistov, gasilcev, reševalcev, redarjev... Prikazali pa bodo tudi varno vožnjo na poledeneli površini v okviru akcije Zapelji me varno ter varno vožnjo motoristov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.