Slovenija
50 ogledov

V St. Moritz po medaljo z vlakom

Navijači Ane Drev Navijači Ane Drev
Ana Drev lovi zadnji vlak in obljublja popoln napad na svojem že sedmem svetovnem prvenstvu. Njeni navijači pa so se njej v vzpodbudo zapeljali z nočnim vlakom do Züricha in naprej preko Chura do St. Moritza po neverjetno slikoviti visokogorski železnici, ki je tudi najvišja v Evropi.

Enaintridesetletna Ana Drev računa na dober odziv in napoveduje popoln napad na svojem sedmem svetovnem prvenstvu, tokrat v Švici, v St. Moritzu. Morda je to njeno zadnje prvenstvo, a ker je v dobri formi, se lahko zgodi, da kariero podaljša do olimpijskih iger v Južni Koreji.

Navijači Ane Drev | Avtor: Navijači Ane Drev Navijači Ane Drev
To upa tudi več kot sto članov Kluba športnih navdušencev, fan cluba Ane Drev iz Šmartnega ob Paki. Skupina navijačev se je na pot v St. Moritz podala na Valentinov večer, izbrali pa so si sproščeno pot z vlakom. Skupina pravi, da bodo s ponosom mahali z zastavami tudi za druge slovenske tekmovalke. Prepričani so, da bo Slovenija dobila medaljo.

Prepotovali več kot 60.000 kilometrov

Predstavnik navijaške skupine Marjan Knez je ob odhodu na svetovno prvenstvo povedal, da so Ano spremljali že na številnih prizoriščih tekem svetovnega pokala in svetovnih prvenstev. V dvanajstih letih, kolikor je registriran njihov "Fanclub" Ane Drev, pa so prepotovali že več kot 60.000 kilometrov.

Tokrat je vožnja z vlakom trajala približno 16 ur. Z rednim nočnim vlakom so se odpeljali iz Celja, mimo Zidanega Mosta in Ljubljane do Züricha ter naprej preko Chura do St. Moritza. Za to visokogorsko železniško progo pravijo, da je neverjetno slikovita in prava paša za oči. Je tudi najvišja železnica v Evropi. Navdušeni navijači, ki jih je očaralo slikovito potovanje iz Slovenije do Švice, so zaprisegli, da ta pot z vlakom na športni dogodek nikakor ne bo zadnja.

Navijači Ane Drev | Avtor: Navijači Ane Drev Navijači Ane Drev