Slovenija
61 ogledov

V stavbi našli skrite kamere

Blaž Miklavčič (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Kriminalisti so nocoj preiskovali Slovenske železnice. V stavbi so odkrili več snemalnih naprav, ki so snemale dogajanje, a naj nihče ne bi vedel zanje.

Ko se je novi direktor Slovenskih železnic Goran Brankovič odločil, da bo malce prenovil pisarno, je odkril nenavadne naprave. O tem je obvestil kriminaliste in rezultat je bila današnja preiskava, kar so potrdili tudi na Slovenskih železnicah.

Našli so več skritih kamer, ki so bile priključene na snemalne naprave, so potrdili na železnicah. Kdo jih je tam namestil in kdaj, ni znano.

Po poročanju Sveta na Kanalu A  naj bi kamere namestili leta 2004 po nalogu tedaj še sekretarja železnic Igorja Šimenca, to pa naj bi mu naročil tedanji direktor železnic Blaž Miklavčič. Leta 2004 naj bi skupina delavcev nek vikend opravljala dela, za katera ni vedel nihče. Plačilo pa naj bi šlo direkt prek Šimenca.

Ko smo Miklavčiča poklicali, nam je odgovoril: "Nič ne vem. Nimam pojma, o čem govorite."

Poklicali smo tudi predsednika nadzornega sveta Andreja Godca, ki nam je povedal, da je za preiskavo izvedel iz medijev.

Na vprašanje, ali so res obstajale kamere, pa je odgovoril: "Ne bi vedel, res ne bi vedel."

Po poročanju Sveta naj bi bil nadzorovan tudi glavni sindikalist Albert Pavlič. Nekdo naj bi namreč prisluškoval njegovim telefonskim pogovorom.

Na recepciji smo okrog 20. ure povprašali vratarja, ali so kriminalisti še vedno v stavbi, vendar nam je odgovoril, da nič ne ve, takoj nato pa nam je rekel, naj zapustimo stavbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.