Slovenija
29 ogledov

V stečaj še en Stavbar?

Dom pod Gorco, ki je zaradi unovčitve bančne garancije povzročil slabo voljo pri Žurnal24 main
Bančne garancije. Po lastniku MTB je tudi Temnik prepričan, da bodo zaradi njih morali ugasniti še eno podjetje.

Maribor. “Tudi nam je bančna garancija, ki jo je neupravičeno unovčilo podjetje Dom pod Gorco, povzročila likvidnostne težave,” je za Žurnal24 pojasnil Miroslav Temnik, direktor podjetja Velt – Stavbar.

Spomnimo, omenjeno podjetje je bilo glavni izvajalec gradbenih del na novem domu starostnikov na Studencih. Pri gradnji so sodelovali s podjetjem Stavbar gradnje, ki je zdaj v stečaju in ga je prav tako vodil Temnik, in Gradbenim podjetjem Ptuj, ki je posredno v lasti družbe MTB. Poročali smo že, da so prejšnji teden investitorji doma starostnikov zahtevali nakazilo bančne garancije, ker je ZIM, nadzorno podjetje gradnje Doma pod Gorco, napisal zapisnik o napakah na kar 25 straneh. Gradbene izvajalce je tako bremenilo za 470 tisoč evrov garancije.

Prezaposlil bi jih

“Po stečaju Stavbarja Gradenj smo želeli nekaj od 130 delavcev, ki so ostali brez dela, prezaposliti na Velt – Stavbar, kjer bi lahko nadaljevali z delom. Če bi dobili projekte in bi se stanje izboljšalo, sem razmišljal, da bi jih poskušal zaposliti čim več,” je dejal Temnik. Dodal pa je, da ima zdaj, po unovčitvi bančne garancije, tudi Velt – Stavbar blokiran račun in da moral najverjetneje predlagati tudi stečaj tega podjetja.

MTB uradno zapečaten
So pa včeraj iz MTB sporočili, da so 15. marca vložili na sodišče predlog za stečaj podjetja. “Upad investicij za znane naročnike, neaktiviranje nadaljnje gradnje zaradi bančnega krča in splošne posledice finančno-gospodarske krize, ki so v zadnjih letih prizadele Slovenijo, so vzroki, da MTB ni zmoglo nadaljevati začrtane poti poslovanja,” je sporočil Viktor Lednik, 
direktor MTB.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.