Slovenija
4 ogledov

V stečaj tudi Vegrad Inde

Alenka Gril, prokuristka Vegrad Inde in stečajna upraviteljica Vegrada. (Foto: G Žurnal24 main
Celjsko okrožno sodišče je potrdilo stečaj invalidskega podjetja Vegrada – Vegrad Inde. To je lahko storilo šele po tem, ko je podjetju odobrilo brezplačno pravno pomoč.

Akcija za Vegradove delavce
Rdeči križ Slovenije zbira prostovoljne prispevke za pomoč Vegradovim delavcem, ki so trenutno brez kakršne koli podpore in dohodkov. Denar lahko posamezniki in podjetja nakažejo na transakcijski račun: 0310-0123-4567-891 (sklic 937046, pripis "Vegrad").

Vegrad Inde je bil tako obubožan, da si ni mogel privoščiti niti stečaja. Prokuristka Alenka Gril, sicer stečajna upraviteljica krovne družbe Vegrad, je zato zaprosila za brezplačno pravno pomoč. Sodišče jo je odobrilo, zato se je lahko končno začel stečajni postopek.

Ta bo blagodejen predvsem za 140 zaposlenih, ki so že več mesecev brez plač in plačanih socialnih prispevkov. Zdaj se bodo lahko končno prijavili na zavod za zaposlovanje in prejeli pomoč.

Zgodba zaposlenih v Vegrad Inde je enaka zgodbi zaposlenih v krovni družbi Vegrad, ki so prav tako več mesecev životarili in so se šele s stečajem lahko prijavili na zavod. Drugače je s tujimi delavci, ki so delali za Vegrad – njihovo životarjenje še traja, mnogi celo nimajo denarja, da bi se vrnili v domovino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.