Slovenija
23 ogledov

V stečaj že rekordnega 6,5 odstotka družb

Maria Anselmi, direktorica Bisnoda Bisnode
Boniteta. Najvišjo boniteto AAA ima kar 2.801 samostojnih podjetnikov in le 2.349 gospodarskih družb.

Finančna slika. Letos do avgusta je bilo družb, ki so razglasile stečaj, že 6,5 odstotka. "Od leta 2007 se je tako delež stečajev kar podvojil," pravi Maria Anselmi, generalna direktorica bonitetne hiše Bisnode. Le okoli tri odstotke družb pa ima najvišjo bonitetno oceno AAA. Med njimi so na primer Krka, Petrol in Simobil, ne pa tudi Gorenje.

Med najzanesljivejšimi, najkredibilnejšimi in nizkotveganimi poslovnimi subjekti, ki so si letos prvič prislužili oceno AAA, je kar 2.801 samostojnih podjetnikov in le 2.349 gospodarskih družb, v povprečju pa gre za družbe z do 50 zaposlenimi.

Ocene so del baze poslovnih informacij Gvin. Aplikacije, ki bi omogočala preprost vpogled, kakršen je recimo za zemljiško knjigo, in preko katere bi izvedeli, ali je vaš bodoči delodajalec na seznamu družb z najboljšo boniteto, na Bisnodu sicer še nimajo. Kot odgovarjajo, pa ni izključeno, da bi v prihodnje take preproste informacije ponujali kar po mobilnem telefonu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.