Slovenija
30 ogledov

V Stični 6000 mladih

Festival mladih v Stični Videa video produkcija
Letos poteka pod geslom "Pojdite in naredite vse narode za moje učence".

Na tradicionalnem katoliškem festivalu Stična mladih se je zbralo že okoli 6000 udeležencev, do vrhunca prireditve, popoldanske svete maše, pa jih pričakujejo še več, je pojasnila predstavnica organizatorjev Mateja Rihter.

Mladi so na prireditev pri cistercijanskem samostanu prišli s posebej organiziranimi župnijskimi in dekanijskimi avtobusi, iz Ljubljane je pripeljal posebni vlak, okoli 50 mladih pa je že sinoči prispelo v Stično peš iz Litije, od koder so skavti organizirali romanje.

Letošnje geslo festivala "Pojdite in naredite vse narode za moje učence" je povezano z letošnjim svetovnim dnevom mladih, ki se je poleti odvijal v brazilskem Riu de Janeiru.

Petino zbranih sredstev za dobrodelnost

Festival pripravljajo mladi za mlade, projekt pa vodi Društvo SKAM - Skupnost katoliške mladine, ki udeležence poziva k prostovoljnemu prispevku za organizacijo festivala v višini pet evrov. Petino zbranih sredstev bodo namenili za dobrodelno akcijo, ki jo pripravljajo.

O tem, komu bodo šla sredstva, bodo lahko odločali udeleženci sami - letos namreč izbirajo med Družinskim centrom Sveta Gora, oskrbo otrok s hrano v centru Akamasoa na Madagaskarju in projektom Botrstvo v Sloveniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.