Slovenija
13 ogledov

V Stični se bodo zbrali mladi verniki

Stična na Dolenjskem bo danes vnovič gostila tradicionalni katoliški festival mladih v Sloveniji - Stična mladih. Z dogodkom, ki ga v okviru Društva SKAM pripravlja več sto mladih, želijo mladim ponuditi izkušnjo skupnosti in spodbujati izmenjavo izkušenj.

Letošnji 31. festival Stična mladih bo potekal pod geslom Veselite se v Gospodu zmeraj!

Festival je namenjen mladim, ki so aktivni v župnijah in so polni veselja, pa tudi tistim, ki iščejo, ki jih težijo življenjske okoliščine ali jim mladost nalaga zahtevna bremena, organizatorji pojasnjujejo na svoji spletni strani.

Po besedah Gregorja Kuneja iz Društva SKAM, se festivala v zadnjih letih udeleži med 5000 in 7000 mladih. V Stično bodo prišli z avtobusi, vlaki in tudi avtomobili, zbrali pa se bodo ob 9.30. Za dijake najprej pripravljajo program z glasbo, petjem in plesom, v katerega pa bodo vključili tudi pričevanje nekdanjega londonskega gangsterja Johna Pridmora, ki se je po umoru nedolžnega človeka spreobrnil. Študenti in mladi v poklicih pa se bodo na samostanskem travniku posvetili letošnjemu geslu festivala, gostili pa bodo murskosoboškega škofa Petra Štumpfa in dramskega igralca Gregorja Čušina.

V nadaljevanju za vse udeležence pripravljajo številne delavnice, med drugim o medsebojnih odnosih, osamosvajanju od staršev, odvisnosti, krščanskih vrednotah v današnjem svetu, podnebnih spremembah, igrah, ročnih spretnostih in športnih aktivnostih.

Okoli 14. ure bo na osrednjem prireditvenem prostoru maša, po njej pa se bo praznovanje nadaljevalo z zaključnim koncertom.

Gost letošnjega festivala bo tudi vodja sekcije za mlade pri Papeškem svetu za laike pater Eric Jacquinet, ki bo udeležence povabil na Svetovni dan mladih, ki bo prihodnje leto julija v Riu de Janeiru v Braziliji.

Komentarjev 1
  • majdas 12:58 15.september 2012.

    Naj imajo nepozaben dan, poln veselja in lepih spominov !