Slovenija
33 ogledov

V štirih letih do 60 milijonov dobička

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
V Pivovarni Laško (PL) načrtujejo, da bodo z reorganizacijo do leta 2014 povečali prihodke in čisti dobiček. Odpuščali ne bodo.

Po besedah prvega moža skupine Dušana Zorka se bodo prihodki skupine PL povečali na na 355 milijonov evrov, dobiček pa naj bi znašal 60 milijonov evrov. Poleg tega se bo skupina preoblikovala v pogodbeni koncern (družbe so med seboj povezane s pogodbo o obvladovanju).

V novi strategiji je predvideno vodenje skupine PL kot enotnega podjetja ter krepitev njenega položaja na obstoječih in novih trgih. Segment pijač bo po novem vključeval družbe Pivovarna Laško, Pivovarna Union, Fructal, Radenska, Vital, Fructal Mak in Pečka Pivara.

Da bi rešili slab finančni položaj, ki so ga povzročile slabe naložbe v višini 200 milijonov evrov, bodo tako skupino preoblikovali v pogodbeni koncern, reprogramirali posojila ter prodali odvečno premoženje, kar vključuje tudi prodajo deležev v Večeru in Delu, možna pa je tudi dokapitalizacija. Zorko je pojasnil tudi, da želijo biti organizirani v treh programih, in sicer pivo, voda ter brezalkoholne pijače.

Šrotove posle še pregledujejo
Zorko je poudaril, da v PL še vedno pregledujejo nekatere posle, ki jih je sklenil nekdanji prvi laški pivovar Boško Šrot, ki so pivovarno oškodovali za 160 milijonov evrov. "Naredili bomo vse, da bomo zaščitili svoje interese. Če bo treba, bomo vložili tudi odškodninske zahteve," je dejal

Glede lastništva v Mercatorju je Zorko povedal, da je to njihova strateška naložba. Na vprašanje, ali novi poslovni model prinaša tudi zmanjšanje števila zaposlenih, je odgovoril, da trenutno ni nobenega načrta o odpuščanju delavcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.