Slovenija
444 ogledov

V STO menjava vodstva

slovenija 29.01.14. grand hotel bernardin, foto: osebni arhiv Osebni arhiv
Slovenska turistična organizacija išče novega direktorja.

Slovenska turistična organizacija (STO) je danes objavila razpis za prosto delovno mesto direktorja. Organizacijo trenutno začasno kot vršilka dolžnosti vodi Ilona Stermecki, potem ko se je novembra lani z direktorskega mesta predčasno poslovila Maja Pak. Kandidati imajo za prijavo časa 15 dni.

Od kandidatov za direktorja STO se pričakuje izobrazba najmanj druge stopnje v skladu s predpisi, ki urejajo visoko
šolstvo, najmanj deset let delovnih izkušenj, strokovno poznavanje dela agencije ter znanje angleškega jezika na višji ravni in še enega tujega jezika na osnovni ravni.

Kandidati morajo prijavi predložiti tudi vizijo prednostnih nalog in razvoja STO v mandatnem obdobju, za katerega vodenje kandidirajo, je razvidno iz razpisa, objavljenega na spletnih straneh STO. Direktorja bo imenovala vlada s petletnim mandatom.

Pakova je STO vodila dvakrat

Pakova je STO prvič vodila med letoma 2010 in 2012, nato je bila STO z vrsto drugih državnih agencij združena v javno agencijo Spirit Slovenija. Vodenje nacionalne turistične organizacije je znova prevzela po njeni ponovni osamosvojitvi leta 2015. Marca lani ji je vlada zaupala nov mandat na čelu STO za petletno obdobje, vendar je sredi lanskega novembra podala odstopno izjavo s prošnjo za predčasno razrešitev.

Kot razlog za odhod je Pakova v odstopni izjavi navedla razhajanje pogledov na vodenje STO z ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravkom Počivalškom. Vlada je nato za začasno vodjo turistične organizacije imenovala Stermeckijevo. Ta je ob nastopu funkcije 6. decembra lani kot ključne cilje poleg sodelovanja pri odpravljanju posledic pandemije izpostavila še okrepitev in dvig prepoznavnosti Slovenije v mednarodnem prostoru, nadaljevanje s trajnostno usmeritvijo in digitalizacijo turizma ter spodbujanje sodelovanja in povezovanja deležnikov slovenskega turizma.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 08:04 30.april 2022.

    Opravilno nesposobna vlada Diktatorja nima pravice odločati .