Slovenija
19 ogledov

V Stožicah po novem sistem P+R

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
V ponedeljek v Stožicah odpirajo parkirišče po sistemu P+R. Cena parkiranja bo dva evra na dan.

Za uporabnike parkirišča v Stožicah so uredili dva vhoda, so sporočili iz Javnega podjetja Ljubjanska parkirišča in tržnice: Vhod 1 iz rondoja Titove ceste in vhod 5 iz povezovalne ceste od križišča Vojkove ceste.

Ob vhodu 1 je postajališče mestnega avtobusa podaljšane linije Sostro-Center Stožice št. 13. Avtobusi vozijo na liniji vsak delavnik od 5.00 ure iz Centra Stožice (z zadnjo vožnjo ob 22.25) in ob 4.55 uri s končnega postajališča Sostro (z zadnjo vožnjo ob 23.00). Novi postajališči sta končno krožišče Center Stožice in postajališče Titova cesta.

Urejenih je 1280 parkirnih mest za osebna vozila in 61 parkirnih mest za avtobuse. Urejeno je tudi 60 parkirnih mest za invalide. Parkirišče bo obratovalo ves čas.

Dva evra na dan
Cena parkiranja P+R je dva evra na dan. Plačilo se izvede na urbanomatu, s kartico Urbana, gotovino ali mobilnim telefonom. Uporabnik na kartici Urbana pridobi tudi pravico do dveh voženj z mestnim avtobusom. Obratovalni čas parkirišča je od ponedeljka do petka od 6. do 20. ure.

Cena parkiranja avtobusov je štiri evre na uro, cena za ostale uporabnike med 7. in 19. uro en evro na uro, med 19. in 7. uro pa 1,5 evra na noč.

Stanovalci območja Puhova 1 do 4, Trebinjska 1 do 4, Vojkova 71, 73, 77, 85, 87,91, Maroltova 1 do 4, Reboljeva 1 do 4 lahko najamejo 1 parkirno mesto na stanovanje v garaži do zapolnitve 300 parkirnih mest. Cena parkiranja je 50 evrov mesečno.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.