Slovenija
55 ogledov

V Stožice ne bo vložil Coop

Ker je v vodo padel 30-milijonski posel z Libijci, Grep išče nove investitorje z Žurnal24 main
Milijoni. V Grepu se pogovarjajo z italijanskim trgovcem, a ne povedo, katerim.
Gradnja napreduje. Če smo naredili praktično dve tretjini vsega v letu in pol, bomo tole v polovici leta dokončali.
Zlatko Sraka o gradnji trgovskega središča

Ljubljana. “Pogajanja še niso končana, pogovarjamo se tudi z nekaterimi drugimi potencialnimi investitorji,” je povedal Zlatko Sraka, direktor Grepa in predsednik uprave Energoplana, ter potrdil, da je med njimi velik italijanski trgovec. Kdo, ni želel povedati. Ne gre pa za eno od največjih italijanskih trgovskih verig Coop, kot je poročal Požareport.

Informacije ne držijo. Ne zdaj ne v prihodnosti ne načrtujemo, da bi se širili zunaj Italije,” je včeraj o možnem vlaganju v trgovski center v Stožicah povedala Silvia Mastagni, v Coopu zadolžena za odnose z mediji.

Črpanje posojila
Uroš Ogrin, prav tako direktor Grepa, o pogovorih z morebitnimi investitorji za zdaj noče govoriti. Več naj bi bili v Grepu pripravljeni povedati čez kakšen mesec.

Grep – po nerealizirani libijski naložbi v Športni park Stožice oziroma v lastništvo Grepa – potrebuje 30 milijonov evrov za črpanje druge tranše 115-milijonskega posojila, so pisale Finance. Denar potrebujejo za dokončanje trgovskega centra. Direktorja Grepa sta tudi o tem redkobesedna; Ogrin pravi, da črpanje posojila poteka “v skladu s pričakovanji”, Sraka pa: “Za zdaj nismo imeli težav.” Gradnja trgovskega središča napreduje, zagotavlja Sraka in dodaja, da bo gotovo končana v šestih mesecih (rok je konec novembra, op. a.).

Dovoljenje skoraj v žepu?
Maja pa se bo izteklo poskusno uporabno dovoljenje za stadion, dvorano in pripadajočo komunalno ureditev. “Intenzivno delamo na meritvah in začeli bomo z zunanjo ureditvijo,” pravi Ogrin, prepričan, da bodo rezultati vseh meritev mikroklime, hrupa in drugega znotraj dovoljenih meja. Rezultate meritev bodo pred iztekom roka poslali ministrstvu za okolje in prostor ter tako po Ogrinovem mnenju izpolnili pogoje. Vnovičnega tehničnega pregleda Ogrin ne pričakuje, saj meni, da je že bil uspešno opravljen. Na odgovore ministrstva o tem še čakamo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.