Slovenija
23 ogledov

V strahu za službe

Terme Maribor. Sindikat se boji. Valant: Posel bo izpeljan transparentno.

Maribor. “Svojih transakcij, dokler niso izvedene, ne moremo komentirati,” je bil za Žurnal24 kratek Stane Valant, prvi mož NFD Holdinga, ki prodaja večinski delež v Termah Maribor.

Cena še ni določena
Kot smo poročali prejšnji teden, naj bi za zdaj še neznani ruski kupec od NFD Holdinga, ki se je znašel v rdečih številkah, prevzel mariborsko turistično podjetje Terme Maribor. Valant je potrdil, da se o ceni s kupcem, ki pa je tujec, še pogovarjajo. “Vsi posli potekajo transparentno,” je dodal prvi mož holdinga.

Kot smo izvedeli iz dobro obveščenih virov, naj bi med 300 zaposlenimi vladal vse večji strah za zaposlitev. V ta namen je za danes ob 9. uri sklican sestanek med upravo podjetja, svetom delavcev in sindikatom. “Sploh ne vemo, kaj se dogaja. Vse izvemo iz medijev. Nas samo zanima, kaj bo novi lastnik naredil z nami,” je pojasnil Kristijan Lasbaher, predsednik sindikata v Termah Maribor.

Želijo strokovno mnenje
Je pa konec tedna potekala tudi korespondenčna seja med nadzorniki omenjene družbe, kjer bi se naj odločali o zahtevah potencialnega kupca za skrbni pregled podjetja. Neuradno smo izvedeli, da naj bi nadzorniki zahtevali strokovno mnenje, ali lahko podatke, ki jih je zahteval tuji kupec, sploh posredujejo tej tretji osebi. Slišati je, da naj bi bile Terme Maribor prodane do konca letošnjega leta.

Govori se, da naj bi ruski kupec letos že hodil na ogled po hotelu Habakuk,” je dejal Lasbaher in dodal, da je delavcem vseeno, kdo je njihov lastnik, želijo si samo, da bi obdržali službo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.