Slovenija
5847 ogledov

V strogem centru Ljubljane se je porušila hiša: Na delu reševalni psi

Gornji trg Gasilska brigada Ljubljana
Na Gornjem trgu v Ljubljani se je porušil del starejše, zapuščene hiše.

Na terenu so bili policisti in gasilci, ki so zavarovali območje. V času intervencije je bil delno oviran promet na Karlovški cesti, ki je že sproščen. Po sedaj zbranih podatkih ni bil nihče poškodovan, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Intervencijske službe so ruševine pregledale z reševalnimi psi zaradi možnosti zasutih oseb, so pojasnili na policiji. Po do sedaj zbranih podatkih ni bil nihče poškodovan, zaradi zrušitve pa je nastala materialna škoda še na sosednjem objektu.

"Danes ob 14.35 uri smo prejeli klic, da se je zrušila hiša na Gornjem trgu v Ljubljani. Šlo je za zapuščen objekt. Preventivno smo aktivirali Društvo vodnikov reševalnih psov Slovenije, da so pregledali ruševino. Znakov, da bi bil kdo v času porušitve v objektu ni bilo. Intervencija je zaključena," so sporočili gasilci.

Zapuščena hiša stoji poleg restavracije Špajza. Glede na fotografije, objavljene na spletu, je nekaj materiala padlo na vrt restavracije.

Na kraju nesreče so bile tudi druge inšpekcijske službe, ki izvajajo ukrepe v skladu s svojimi pristojnostmi. Policisti še opravljajo ogled in zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. O ugotovitvah bodo obvestili pristojno tožilstvo, so še sporočili s policije.

Komentarjev 6
  • Avatar jezeran
    jezeran 20:24 19.junij 2019.

    TO se je čakalo, ker zaradi spomeniško zaščitenih stavb niso smeli tega spreminjati, zdaj bo v kratkem tam kakšen nov hotel ali lokal. In to se ne dogaja samo v Ljubljani temveč povsod po Sloveniji

  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 16:49 19.junij 2019.

    Janković in MOL kakšna sramota. V kakšnih lepših evropskih prestolnicah imajo kazni za nevzdržavanje spomiško zaščitenih stavb. In še za piko na i, je v Ljubljani veliko takih stavb v rokah posameznikov, ki so itak dobili celotne stavbe zastonj v ...prikaži več postopku denacionalizacije (Koslerji ipd.). Naljepše mesto hehehe.