Slovenija
79 ogledov

V Svitu počilo

Še posebno pozorni moramo biti pri prehrani, ki je bila dlje zamrznjena, še pose Žurnal24 main
Vodja Društva Svit Koper Lorena Pahović je dala izredno odpoved zaradi mobinga.

Za izredno odpoved delovnega razmerja sem se odločila, ker sem bila žrtev šikaniranja sodelavca, ki ima močno podporo v predsedniku društva Milanu Kreku,” je povedala Lorena Pahović, vodja Društva Svit Koper, ki pomaga odvisnikom od drog in njihovim družinam.

Skupaj z vodjo notranje enote Ingrid Kristančič Šomen sta Kreka večkrat opozorili na težave, a ni ukrepal oziroma naj bi se obrnil proti njima. Krek je na to odgovoril, da gre za spor med zaposlenimi, in dodal, da so se mu zdele nekatere strokovne odločitve obeh vodij zelo sporne.

Obtožbe o nasilju
Z vodjo društva sva želeli vpeljati višje strokovne standarde delovanja, a sva naleteli na oster odpor,” je razložila Kristančič Šomnova. Kot je povedala, sta strogo proti poskusom, da bi prostore društva uporabljali tudi za tako imenovano varno sobo (kjer je dovoljena uporaba drog) ali zavetišče za brezdomce, saj so zavezani programom, financiranim z državnimi in občinskimi sredstvi.

Največ nesporazumov sta imeli s prej omenjenim sodelavcem, ki ga obtožujeta celo nasilnega vedenja. Pahovićeva pa je na pristojno ministrstvo in komisijo za preprečevanje korupcije prijavila tudi sum, da poslovanje društva ni transparentno.

Očitki v drugo smer
Seznanjen sem tudi z obtožbami uporabnikov in sodelavcev proti Pahovićevi in Kristančič Šomnovi, zato bom predlagal, naj se o problematiki v četrtek izreče občni zbor kot najvišji organ društva,” je povedal Krek. Sicer pa je bilo po njegovem tudi ravnanje obeh strokovnih delavk marsikdaj sporno; denimo ko sta kot kazen zaradi kraje denarnice uporabnikom za en teden ukinili malico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.