Slovenija
14 ogledov

V T-2 podprli prisilno poravnavo

V tožbi T-2 proti Telekomu Slovenije (TS) za 130 in več milijonov evrov ni bila Žurnal24 main
Upniki T-2 so z več kot 60 odstotki podprli prisilno poravnavo. S tem se je postopek prisilne poravnave uspešno končal.

Uradni podatki glasovanja bodo znani 13. avgusta, ko se izteče rok za glasovanje. A ker so upniki T-2 že danes podprli prisilno poravnavo, to tudi zadostuje za potrditev predloga poravnave in hkrati pomeni, da bo prisilna poravnava tudi izglasovana.

S tem so torej ustvarjeni pogoji, da se bo lahko postopek prisilne poravnave družbe T-2, ki je bil začet januarja letos, tudi uspešno končal. Kot poudarjajo v vodstvu T-2, to predstavlja pomembno prelomnico, ki bo omogočila nadaljevanje njihovega uspešnega poslovanja.

"Cilj postopka prisilne poravnave je bil postaviti poslovna razmerja na temelje, ki bodo zagotavljali nadaljnje poslovanje in rast našega podjetja, ki je zagotovo nosilec tehnološkega razvoja telekomunikacijskega trga v Sloveniji. Pogajanja z upniki so bila dolga, vendar smo ravno zaradi uspešnega dogovora z upniki uspeli zagotoviti izhodišče, ki nam omogoča vrnitev na trg v polni moči in zagotavlja nadaljnji razvoj naših konkurenčnih prednosti. Dodatno nas veseli tudi dejstvo, da smo v napornih pogajanjih z nekaterimi upniki uspeli pridobiti tudi ustrezne izjave, na podlagi katerih se bo kapitalska moč naše družbe po zaključku postopka prisilne poravnave še bistveno okrepila," je ob uspehu dogovora z upniki poudaril direktor družbe T-2, Uroš Rožič.

Letos so stabilno poslovali

Zapisali so še, da je T-2 letos posloval stabilno, saj so kljub postopku prisilne poravnave beležili rast naročnikov, ki se je odrazila tudi v rasti prihodkov. Od začetka postopka prisilne poravnave so ustvarili 29 milijonov evrov prihodkov od prodaje in 8,5 milijona evrov prostega denarnega toka, ki ga bo lahko po potrditvi prisilne poravnave družba namenila poplačilu upnikov in nadaljnjim investicijam, skladno z NFP. Dobili pa so tudi 14 tisoč novih naročnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.