Slovenija
22 ogledov

V tednu dni konec obnove primorke

Takih prizorov na primorski avtocesti letos ni manjkalo. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Konec oktobra naj bi zaključili štiriletno obnovo primorske avtoceste.

Leta 2006 je Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars) začela obnovo primorske avtoceste na viaduktu Verd. Letos obnovo nadaljujejo do priključka Logatec, dela pa bodo končali 21. oktobra. Trenutno sicer potekajo še zadnja obnovitvena dela na 3,8 kilometra dolgem smernem vozišču na vrhniškem klancu. Nemalo voznikov se je v tem času nagledalo delavcev, medtem ko so stali v večkilometrskih vrstah, posebej ob koncih tedna.

Povsod obnove
Obnovitvena dela sicer trenutno potekajo še na gorenjski avtocesti (obnova vozišča in priključka Vodice ter vozišča na relaciji Podtabor–Kranj), štajerski avtocesti (obnova vozišča Šentilj–Pesnica) in dolenjski avtocesti (obnova in utrditev vozišča na relaciji Višnja Gora–Vič).

Zaplet na dolenjki
Trenutno se zapleta na dolenjski avtocesti, kjer konec septembra ni bilo pričakovanega odprtja priključkov Trebnje zahod in Mirna Peč. na Darsu zanikajo, da bi bilo vzrok za zamudo pomanjkanje denarja. Več v članku Priključki zamujajo, cesta bo nevarna.


Skupna vrednost obnovitvenih del in naložb v obstoječe avtocestno omrežje za leto 2010 je ocenjena na 55,71 milijona evrov. Za obnavljanje avtocest in hitrih cest (gradbenih del) je predvideno približno 40,6 milijona evrov ter približno 15,1 milijona evrov za elektro-strojna dela (predvsem v predorih).

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.