Slovenija
76735 ogledov

Pozor: V teh krajih po Sloveniji bo danes tudi snežilo!

Sneženje
V tem tednu se bo vendarle nekoliko ohladilo, saj nad naše kraje prihaja prva hladnjejša hladna fronta v letošnjem letu, z njo pa pestro vremensko dogajanje.

Januar se je začel z zelo toplim vremenom, pa ne le nad večjim delom Evrope, tudi v Sibiriji in nad vzhodnim delom ZDA je močno pretoplo, so v najnovejši srednjeročni napovedi vremena zapisali na vremenskem portalu ciklon.si. 

V tem tednu se bo vendarle nekoliko ohladilo, saj nad naše kraje prihaja prva hladnejša fronta v letošnjem letu, z njo pa pestro vremensko dogajanje. 

Danes bo oblačno in deževno, popoldne bo zapihal severni veter, na Primorskem zmerna burja, meja sneženja bo sprva na okoli 1500 m ob koncu padavin popoldne in proti večeru pa se bo spustila na okoli 900 m. Dopoldne bo še razmeroma toplo med 4 °C in 10 °C, popoldne se bo ohladilo, napovedujejo na portalu.

Ob oblačnem in deževnem vremenu lahko ponekod tudi zagrmi, napovedujejo na Arsu. Popoldne se bo hladilo, meja sneženja se bo spuščala. "Zvečer se bo ponekod na Notranjskem in Kočevskem meja sneženja spustila do nižin. Ponoči pa bodo padavine povsod ponehale."

Jutri zjutraj se bo od zahoda zjasnilo, ponekod bo nastala megla. Čez dan bo prevladovalo večinoma sončno vreme, pihal bo severni veter, ki bo na severovzhodu okrepljen. Najvišje temperature bodo med 5 °C in 10 °C, na Primorskem do 12 °C.

V sredo bo deloma sončno z nekaj visoke koprenaste oblačnosti, ki jo bo največ na severu. Najvišje temperature bodo med 4 °C in 9 °C, na Primorskem do 11 °C.

V četrtek bo sprva oblačno, občasno bo rahlo deževalo, nad okoli 600 m pa rahlo snežilo. Dopoldne bodo padavine povsod ponehale, čez dan se bo od zahoda zjasnilo. Najvišje temperature bodo med 2 °C in 7 °C, na Primorskem do 10 °C.

V petek in soboto kaže na delno jasno vreme z jutranjo meglo po nekaterih nižinah in jutranjimi temperaturami pod 0 °C. V nedeljo se bo povsod pooblačilo, na zahodu je znatna verjetnost za rahel dež. Za naslednji ponedeljek in torek kaže na oblačno vreme, verjetnost za padavine je znatna, meja sneženja bo predvidoma nizka.

Komentarjev 5
  • mirror 19:42 09.januar 2023.

    Izredna novica! Na Kredarici sneži!

  • Toma 13:38 09.januar 2023.

    Da-da-da! Aha!

  • drecos123 10:02 09.januar 2023.

    900 metrov so hribi ne nizine butlni