Slovenija
12375 ogledov

V teh občinah je največ okuženih, ki so še prenašalci virusa

Koronavirus - UKC Ljubljana UKCLJ
Pogosto govorimo o številu novih primerov po občinah ali pa o skupnem številu primerov. Možnost za okužbo pa predstavljajo tako imenovane aktivne okužbe, torej okuženi, ki so še prenašalci virusa.

Nacionalni inštitut za javno zdravje spremlja okužbe v zadnjih 14 dneh, v tem času naj bi okuženi že prebolel bolezen, če je ni, pa se v tem času navadno pojavijo zapleti, zaradi katerih ga je treba hospitalizirati.

Največ aktivnih okužb ima Ljutomer (27), Ljubljana jih ima 16, Šmarje pri Jelšah devet, Metlika šest. Štiri so v Kranju, po tri pa v Lenartu, Trebnjem, Zrečah, Rogaški Slatini in Slovenj Gradcu. 

Po dve aktivni okužbi imajo še Beltinci, Kobilje, Lenart, Litija, Medvode, Murska Sobota, Radovljica, Šentjur, Šentrupert, Škofja Loka, Štore, Zagorje ob Savi.

Po eno aktivno okužbo imajo v občinah Brezovica, Črnomelj, Destrnik, Dobrna, Domžale, Gornja Radgona, Idrija, Jesenice, Kamnik, Koper, Mengeš, Miklavž na Dravskem polju, Razkrižje, Slovenska Bistrica, Sveta Ana in Šentilj.

Tabelo s številom aktivnih okuž lahko najdete tukaj. 

Včeraj so s pol manj testi kot dan prej odkrili enako število novih okužb, dve novi okužbi so potrdili  v Ljutomeru, po eno pa v Metliki, Lenartu in Zrečah.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • porko2 19:21 02.maj 2020.

    Prvič po dveh mesecih realna informacija!