Slovenija
1556 ogledov

V teh primerih takoj obvestite pristojne službe

Slovenija 260.11.2013 mobilno omrezje, mobitel, mobilna telefonija, ilustracija; Saša Despot
Na Krasu so odstranili neeksplodirani sredstvi iz prve svetovne vojne. Policija opozarja, da je treba v primeru najdbe takoj obvestiti pristojne službe.

V Kostanjevici na Krasu so v nedeljo v bližini stanovanjske hiše našli minometno mino bombardo, težko 78 kilogramov, in topovsko granato iz obdobja prve svetovne vojne. Obe so pirotehniki oz. pripadniki državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi kasneje odstranili, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Policisti ob tem pozivajo, da se v primeru najdbe neeksplodiranega sredstva tega ne dotikajo, ampak takoj pokličejo pristojne službe na interventni številki 112 ali 113. Za njih bodo nato poskrbeli strokovnjaki. Dodali so, da se je v preteklosti zaradi neprimernega ravnanja s temi nevarnimi sredstvi zgodilo več nesreč, ki so se končale s hudimi telesnimi poškodbami, in tudi s smrtjo.

Opozarjajo še, da je na območju Slovenije še vedno veliko ostankov najrazličnejših neeksplodiranih ubojnih sredstev, kot so ročne bombe, granate, različne vrste streliva za pehotno orožje, vžigalniki, protipehotne in protioklepne mine ter letalske bombe iz prve in druge svetovne vojne.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.