Slovenija
5847 ogledov

V tej občini bodo lahko vsi dijaki dobili štipendije

Denar, štetje denarja Profimedia
Konec prihodnjega meseca bo objavljen razpis tudi za študente.

Občina Ankaran je v sredo objavila javni razpis za dodelitev štipendij dijakom. Namenjene so vsem, ne glede na učni uspeh ali tekmovalne rezultate in so združljive z vsemi drugimi štipendijami, poudarjajo na občini. Konec septembra bodo objavili še razpis za študente. Za informacije bo na voljo posebna pisarna.

Višina štipendije nekaj čez 100 evrov

Občinske štipendije v Ankaranu razpisujejo prvič. Zanje so skupaj namenili 250.000 evrov. V občini je približno sto dijakov in sto študentov. Srednješolci lahko vloge oddajo do 9. septembra.

Do štipendij so upravičeni tako tisti, ki se izobražujejo v Sloveniji, kot tisti v tujini. Obenem se lahko zanjo zaprosijo dijaki, ki ponavljajo letnik zaradi starševstva, opravičljivih zdravstvenih razlogov, izjemnih družinskih in socialnih okoliščin in neizpolnjenih šolskih obveznosti zaradi višje sile.

Dodelitev štipendije ni odvisna od učnega uspeha, vendar, kot so zapisali na občini, si lahko dijaki sami zvišajo osnovno štipendijo z dokazili o učnem uspehu, dosežkih na različnih področjih, družbeni angažiranosti in deficitarnosti poklicev, za katere se šolajo.

Razpisne pogoje bodo pojasnjevali tudi v posebni pisarni, ki so jo odprli v Domu družbenih dejavnosti na Bevkovi ulici. Tam bodo, kot obljubljajo, omogočali tudi lažjo prijavo. Pisarna bo odprta v času objave razpisa vsak delovni dan med 9. in 16. uro. Ob petkih, med 9. in 14. uro, bodo lahko dijaki in kasneje študenti osebno oddali vloge in z občinskimi uslužbenci preverili njihovo ustreznost. Dokumentacija je skupaj z dodatnimi informacijami objavljena na straneh občine Ankaran.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.