Slovenija
34616 ogledov

V tem delu Slovenije se bo v nedeljo vsaj malo ohladilo

vročina Saša Despot
V nedeljo bo ponekod malo manj vroče, napoveduje Arso.

Vročina bo vzterajala tudi danes, najvišje temperature bodo med 31 in 37 stopinj Celzija. Arso proti večeru omenja možnost vročinske nevihte na severozahodu države. Tudi jutri bo pretežno jasno in vroče, z najvišjimi temperaturami od 32 do 37 °C.

Vročina se bo nadaljevala tudi v soboto, ko bodo popoldne in zvečer možne nevihte na severu države. V nedeljo bo sončno in v notranjosti Slovenije malo manj vroče, napoveduje Arso. 

Medtem Ciklon.si napovedujejo nekaj več "dinamike" med 26. in 29. julijem. "Vendar to ne bo ublažilo hude suše, ker bodo atlantske motnje predaleč in bodo le obrobno vplivale na vreme pri nas in bodo večinoma oslabljene. Da bi hladnejši zrak prodrl južneje, bi moral imeti bistveno zahodnejši prodor, tega pa zaenkrat ni videti," dodajajo.
Možno je, da po vročem juliju sledi hladnejši avgust, podobno kot lani in leta 2006, kar kaže t. i. cfs model, ki je trenutno najbolj optimističen. Če upoštevamo ta model, bi se ohladilo po 8. avgustu. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.