Slovenija
8554 ogledov

V tem primeru bodo ob stiku morali v karanteno tudi cepljeni

Karantena Profimedia
Za osebe v tveganem stiku za okužbo s koronavirusno različico omikron obvezna karantena.

Vlada je na dopisni seji odločila, da bodo morali vsi, ki so bili v tveganem stiku z osebo, za katero obstaja utemeljen sum na okužbo z novo koronavirusno različico omikron, v karanteno na domu. To velja tudi za tiste, ki so sicer cepljeni proti covidu-19 ali so ga preboleli.

Visoko tvegan stik glede na dopolnjen vladni odlok o izjemah od karantene na domu, ki začne veljati v soboto, predstavljajo osebe, ki so imele epidemiološko povezavo z osebo, pri kateri je potrjeno, da je okužena z različico omikron, ali so se v zadnjih 14 dneh zadrževale ali potovale v državah in na območjih z visokim tveganjem za okužbo s koronavirusno različico omikron.

prižig lučk Covid-19 Slovenija Vlada pravkar sprejela nove ukrepe: To so omejitve za praznike!

Države ali območja z visokim tveganjem za okužbo z omikron različico koronavirusa so določene v odloku, ki ureja pogoje vstopa v Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanje nalezljive bolezni covida-19. Na seznam so za zdaj uvrščene Južnoafriška republika, Lesoto, Bocvana, Zimbabve, Mozambik, Namibija in Esvatini.

Vlada je na današnji dopisni seji na seznam priznanih cepiv proti covidu-19 uvrstila tudi cepivo z imenom Covaxin indijskega proizvajalca Bharat Biotech. Odločitev je 24. novembra podprla tudi posvetovalna skupina za cepljenje pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, cepivo pa je od začetka novembra tudi na seznamu cepiv Svetovne zdravstvene organizacije.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 5
 • Avatar Leon
  Leon 05:52 04.december 2021.

  ....da bodo morali vsi, ki so bili v tveganem stiku z osebo, za katero obstaja utemeljen sum na okužbo z novo koronavirusno različico omikron ! In kdo bo to ugotavljal ? Saj ljudje ne vedo kateri je okužen ,ker jim ...prikaži več ne piše na čelu . Ali bodo oboleli dobili posebne oznake ? Noriško kraljestvo ....

 • Avatar Alliastella
  Alliastella 23:36 03.december 2021.

  Dobrodošli v najboljšem intimnem klubu -- H︆︆o︆︆t︆︆s︆︆e︆︆n︆︆︆︆n︆︆.︆︆C︆︆︆︆o︆︆m

 • Avatar Alliastella
  Alliastella 23:36 03.december 2021.

  H︆︆o︆︆t︆︆s︆︆e︆︆n︆︆︆︆n︆︆.︆︆C︆︆︆︆o︆︆m