Slovenija
4178 ogledov

V Termah Čatež zaprli hotel

Terme Čatež Sabina Gosenca
V Termah Čatež so do 8. aprila zaprli Hotel Terme.

Iz Term Čatež so v sredo sporočili, da so zaradi aktualnih razmer, vezanih na preventivo in omejitev širjenja koronavirusa zaprli Hotel Terme. Hotel bo ostal zaprt vse do 8. aprila. Vsa potrjena bivanja se prestavijo v Hotel Toplice. 

V Termah Čatež poudarjajo, da vsakodnevno skrbno spremljajo aktualne razmere in navodila NIJZ ter WHO. "Tudi v Termah Čatež se soočamo s kratkoročnimi odpovedmi rezervacij individualnih gostov ter odpovedmi že dogovorjenih turističnih aranžmajev preko partnerjev. Odpovedi rezervacij je bilo zaznati že v zadnjem februarskem – počitniškem tednu v Sloveniji, sledile so odpovedi rezervacij na italijanskem trgu, trenutno pa beležimo odpovedi rezervacij za marec in april na vseh trgih," so pojasnili. "Nastala situacija je izjemno zmanjšala vsa nova povpraševanja za tekoče in prihodnja obdobja, zato smo se odločili začasno zapreti Hotel Terme; vse goste z že rezerviranimi kapacitetami pa preseliti v preostale hotele."

Poskrbeli za preventivne ukrepe

"Ker je zdravje naša prioriteta, smo že pred tedni preventivno in skladno z navodili Ministrstva za zdravje in NIJZ na vse hotelske, bazenske recepcije in restavracije namestili razkužila za roke; poskrbeli smo tudi za dostopnost razkužilnih sredstev za zaposlene. Vsa navodila, postopki ravnanja in preventivni ukrepi za preprečevanja in obvladovanja okužbe s koronavirusom so zapisani v našem internem dokumentu, ki je usklajen s smernicami NIJZ-ja in WHO-ja," so pojasnili. 

Trenutnim razmeram so prilagodili tako promocijske aktivnosti kot tudi operativni način dela vseh zaposlenih. "Prisluhnili smo tudi našim gostom in jim omogočili možnost brezplačne odpovedi individualnih rezervacij - brez stroškov lahko odpovedo svoje rezervacije 48 ur pred prihodom," so zapisali in dodali: "Upamo, da se razmere čim prej uredijo in se zopet znajdemo v normalnem življenjskem ritmu."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.