Slovenija
76 ogledov

V tlorise lahko kukate, v cene ne

Zeleni gaj na Brdu SSRS
Cen stanovanj, ki jih nameravajo prodajati še letos, ne razkrivajo.

Stanovanjski sklad RS je v Pozivu za preverjanje interesa za nakup stanovanj v stanovanjski soseski Zeleni Gaj na Brdu objavil tudi tlorise stanovanj v soseski, ki pa so še vedno brez cene. "Prodajna cena stanovanj še ni določena, zato vam v tem trenutku ne moremo poslati nobenih predvidevanj," na vprašanje, v kakšnem razponu se bodo gibale cene kvadratnega metra stanovanj v soseski, ki jih nameravajo prodati še letos, odgovarjajo na SSRS. "Predvidoma bo prodajna cena znana do začetka prodajnih aktivnosti."

Stanovanja naj bi bila po načrtih sklada vseljiva še letos. "Trenutno potekajo na objektih obrtniška dela (fasadne obloge, ključavničarska dela, keramičarska dela, slikopleskarska dela, vgradnja vhodnih vrat, tlaki v kleti), strojna in elektro inštalacijska dela ter dela zunanje ureditve (nasipavanje zemljine nad kletno etažo in betoniranje elementov zunanje ureditve)," pojasnjujejo na skladu.

Cena med 1.800 in 2000 evri?

Glede na rezultate ankete, ki so jo izvajali med majem in junijem, je največ zanimanja za štirisobno ter dvosobno stanovanje s kabinetom. Sledijo želje po nakupu trisobnega in dvosobnega stanovanja, najmanjši interes pa se je izkazal pri nakupu enosobnega stanovanja in garsonjere.

Direktor sklada Žiga Andoljšek je na novinarski konferenci julja lani povedal, da glede na anketo večina pričakuje ceno do 1.800 evrov, tretjina pa višjo ceno od 2.000. "Na skladu bomo naredili vse, da se bomo približali pričakovanju naših kupcev," je tedaj obljubil Andoljšek, čeprav zdaj o končni ceni ne more še nič reči.

Prednost na razpisu bodo predvidoma imeli prvi iskalci stanovanj, mlade družine, družine z osnovnošolskim otrokom in mladi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.