Slovenija
17 ogledov

V torek nas bo ohladilo

V torek popoldne nas bo ohladil dež, v četrtek pa se bodo temperature spet dvign Žurnal24 main
Po visokih temperaturah v zadnjih dneh nas v torek čaka ohladitev, ki pa ne bo dolgo trajala.

V ponedeljek bo po napovedih dežurnega prognostika na Agenciji za okolje RS jasno, dnevne temperature pa se bodo gibale od 26 do 32 stopinj Celzija. Tudi v torek bo sončno in zelo toplo, popoldne se bo v severnih krajih pooblačilo in začele se bodo pojavljati padavine, deloma nevihte, ki se bodo v noči na sredo razširile nad vso Slovenijo. V sredo čez dan bo dež ponehal, popoldne se bo delno zjasnilo.

"V četrtek, petek, soboto in nedeljo bo sončno. Temperature bodo vsak dan višje, čez vikend pa bi se lahko dvignile tudi do 30 stopinj Celzija,"
je povedal dežurni prognostik. Dodaja, da so takšne temperature že "malce previsoke za konec avgusta". "Verjetno pa se čez njih nihče ne pritožuje," pove v šali.

Več o vremenu si lahko preberete na našem vremenskem portalu vreme.net.

Visokih temperatur pa bodo najverjetneje veseli ljubitelji morja, ki se bodo v sončnem vremenu odpravili na Obalo. Morje bo namreč še vedno dovolj toplo za kopanje, saj se bodo temperature gibale od 23 do 25 stopinj Celzija.

Julij 2010 je bil najtoplejši

Rezultati Evropskega Centra za srednjeročno napoved vremena (ECMWF) so pokazali da je povprečna julijska temperatura severne poloble, z izjemo tropskega dela, dosegla nov višek. Prav tako sta bila tudi letošnji maj in junij zelo topla.

Na povprečno svetovno temperaturo zadnjih dvanajstih mesecev opazno vpliva nedaven pojav La Niña v tropskem delu Tihega oceana in razmeroma nizke temperature v tropskih krajih in južni polobli.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.