Slovenija
18 ogledov

V trčenju slovenskega avtobusa pri Dunaju poškodovanih 40 ljudi

Nesreča na avtocesti PGE Celje
Štiri osebe so poškodovane težje.

V trčenju avtobusa iz Slovenije v tovornjak južno od Dunaja je bilo danes poškodovanih 40 potnikov. Štiri osebe so bile težje poškodovane, 36 pa lažje.Nesreča se je zgodila okoli pol ene ure popoldne.

Voznika vrglo skozi šipo

Avtobus je zgodaj popoldne na avtocesti A2 od zadaj trčil v tovornjak.Trk je bil tako hud, da je vodiča vrglo skozi sprednjo šipo. Dve osebi so morali odpeljati s helikopterjem.

Zaradi trčenja, do katerega je prišlo med krajem Grimmstein in vozliščem Seebenstein kakih 70 kilometrov južno od avstrijske prestolnice, so morali avtocesto v smeri proti Dunaju tudi zapreti.

Potniki naj bi bili državljani Italije

V trčenju je bil huje poškodovan voznik avtobusa, ki so ga morali reševati gasilci. Huje so bili poškodovani tudi štirje potniki, ki so sedeli v prvih vrstah. Eno žensko in moškega so morali s helikopterjem odpeljati v bolnišnico v Wiener Neustadt in klinični center v dunajskem Meidlingu.

Slovensko zunanje ministrstvo je za TV Slovenija sporočilo, da je bil voznik slovenski državljan. Sicer pa naj bi bili potniki italijanski državljani.

Komentarjev 6
  • Zmago 07:37 22.junij 2016.

    Mene pa zanima če je drajver avtobusa imel spet kakšno bolj pomembno delo, kot je vožnja, da se je takole zabil v tovornjak ???http://www.zurnal24.si/voznik-avtobusa-prevazal-sedem-otrok-med-voznjo-pa-pisal-dokumente-clanek-272563

  • Janez_53 22:38 21.junij 2016.

    V članku piše, da je vodiča vrglo skozi prednjo šipo. Torej je verjetno v podnaslovu napaka.

  • Sergeja Hvala 21:16 21.junij 2016.

    Voznika je vrglo v šipo, ki jo je prebil. Ostal je med steklom, zato o morali pomagati gasilci.