Slovenija
13 ogledov

V treh mesecih 150 prekoračitev časa

Ob Vodnikovem trgu je od oktobra lani v uporabi 18 parkirnih prostorov za brezpl Žurnal24 main
Tržnica. Do pol ure brezplačnega parkiranja ob glavni tržnici je za marsikoga premalo. Kazen: 40 evrov.

Ljubljana. Parkirni prostori ob Vodnikovem trgu pri glavni tržnici so namenjeni brezplačnemu kratkotrajnemu parkiranju do 30 minut, mestni redarji pa so na tej lokaciji samo letos do 21. marca ugotovili 222 kršitev; od tega jih je 150 povezanih s prekoračitvijo časa parkiranja na modrih območjih.

Za kršitev tega cestnoprometnega predpisa je določena globa v višini 40 evrov. To pomeni, da je mestno redarstvo v slabih treh mesecih izreklo za šest tisoč evrov kazni.

Lahko tudi na list papirja

Uro prihoda je treba označiti na parkirni uri oziroma jo napisati na list papirja, ki naj bo nameščen na vidnem mestu z notranje strani vetrobranskega stekla,” so pravila pojasnili na Mestni občini Ljubljana.

Mestno redarstvo, so dodali, na Vodnikovem trgu redno preverja spoštovanje 56. člena zakona o varnosti cestnega prometa, ki določa obveznost voznika, da označi čas prihoda in da po izteku časa parkiranja vozilo tudi odpelje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.