Slovenija
185 ogledov

V treh tednih 151 tisoč evrov odpravnin

Janša in denar Montaza
Razrešitve. Po višini odpravnine je Darijana Koširja, bivšega šefa Ukoma, prehitel Miloš Senčur.

LDS o kandidatih za ministre. | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
"Miloša Senčurja od 17. februarja ni več pri nas," so nam včeraj potrdili na generalnem sekretariatu ministrstva za gospodarstvo (MG). Ali je že odšel v katero drugo službo, pa ne vedo.

Bo spet predaval?

Senčur je po menjavah, ki jih je vlada Janeza Janše opravila v prvih treh tednih vladanja, za zdaj funkcionar, ki bo prejel najvišjo odpravnino. Znašala bo 40.848 evrov bruto. Na mesto generalnega sekretarja na MG ga je pripeljala ministrica Darija Radić, potem ko je vlada Boruta Pahorja po odhodu Mateja Lahovnika s tega mesta razrešila Andreja Pagona. Senčur naj bi si podobno kot še nekateri drugi iz kabineta Radićeve ob njenem odhodu lani poleti prizadeval dobiti pogodbe za nedoločen čas, a je menda Radićeva podpise novih pogodb zavrnila. Senčur je pred prihodom na MG od leta 2008 predaval na fakulteti za upravo.

Na spletni strani je še vedno naveden kot višji predavatelj, vendar ni razvidno, da bi v tem študijskem letu imel predavanja. V preteklosti je delal tudi na računskem sodišču in bil načelnik Upravne enote Kočevje.

Ločitev je treba izvesti, pa če je to komu všeč ali ne, je odločen Janez Kopač,  | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Kopač na zavodu

Isti dan kot Senčur je bil z mesta generalnega direktorja direktorata za energijo razrešen Janez Kopač. V kratkem telefonskem pogovoru je dejal, da nove službe še nima in da še ne ve, kaj bo počel. "Trenutno sem prijavljen na zavodu za zaposlovanje," je dodal in povedal, da je na MG prišel iz zasebnega sektorja in da ga tam služba več ne čaka. Spomnimo, Kopač je kot prokurist delal v podjetju En plus (zdaj M-energija), in sicer od konca leta 2005 do maja 2009. Leta 2006 je imela družba okoli 230 tisoč evrov prihodkov, leta 2010 pa že več kot 13 milijonov od 18 bencinskih servisov. Ultra Miloša Urbanije je En plus najprej prodal Hram holdingu, ta pa junija lani Mercatorju.

Petega marca bodo odpravnine izplačane bivšemu šefu urada za informiranje Darijanu Koširju – dobil bo 37 tisoč evrov bruto – in Alešu Guliču, razrešenemu šefu urada za verske skupnosti, ki bo dobil 23 tisoč evrov bruto.

Miloš Senčur | Avtor: mediaspeed mediaspeed
Pahorjev kabinet

Iz nekdanjega Pahorjevega kabineta so za izplačila odpravnin zaprosili tiskovna predstavnica Špela Vovk (dobila bo nekaj več kot sedem tisoč evrov bruto), tajnik Matjaž Nemec (okoli tri tisoč evrov bruto) in svetovalec Klemen Horvat (nekaj manj kot štiri tisoč evrov bruto). Skupno bo šlo za odpravnine doslej zamenjanih nekaj več kot 151 tisoč evrov. Menjava na finančnem in dve na zunanjem ministrstvu pa so se zgodile na način, "da ne bo treba izplačati nobene odpravnine", ker bodo uslužbenci opravljali "delo, ki so ga pred imenovanjem", ali pa ker so bili "imenovani na drug položaj".

Komentarjev 14
  • privat 08:53 16.september 2012.

    vse se da tudi nazaj vzeti....nekateri se pa bojo probali skriti..pa jim ne bo uspelo!

  • privat 08:51 16.september 2012.

    kaj je sto državo?? Gremo policija prevzamite nadzor.....noben ne reši te majhne državice!!

  • vest 15:47 28.februar 2012.

    Glede na BDP se je % zadolžitve res povečal kasneje po 2008, vendar je razlog v zmanjšanem BDP v kasnejšem obdobju. JJ bi bil verjetno čisto običajni smrtnik, če ne bi bil v nekajdnevnem priporu. Dejansko je šele takrat ...prikaži več začel svojo kariero. Prej pa je bil tudi on član ZKS.