Slovenija
13 ogledov

V Triglavu nič dividend

Matjaž Rakovec bo nasledil dolga leta nezamenljivega Ernesta "Nestla" Aljančiča. Žurnal24 main
Skupščina. Kad in Sod znova proti predlogom malih delničarjev.

Več kot 30 tisoč delničarjev Zavarovalnice Triglav letos ne bo dobilo dividend. Za nadomestnega člana nadzornika pa je bil izvoljen Vladimir Uršič. O predlogih malih delničarjev se ni niti glasovalo, saj sta Kapitalska družba in Slovenska odškodninska družba izglasovali prvotne predloge uprave in nadzornega sveta.

“Nastavili so svojega”

“Predloga niso vzeli resno, to me žalosti. Spet so nastavili nekoga, ki jim je pogodu,” pravi predsednik društva MDS Rajko Stanković. “Če bi izplačali 40 centov dividende na delnico, to nikakor ne bi ogrozilo poslovanja, dali pa bi jasen signal, da se izplača dolgoročno varčevati v delnicah,” dodaja. V primeru 40 centov dividend bi moral Triglav izplačati devet milijonov evrov, prenesenega bilančnega dobička pa je 250 milijonov evrov.

“Poskus izgona malih”
“To je očitno znak, naj se mali delničarji v družbah, kjer je lastnik država, obrišejo pod nosom, in poskus, da se jih iz teh družb izžene. To je iz skupščine v skupščino jasnejše,” pravi Kristjan Verbič, predsednik Vseslovenskega združenja malih delničarjev, ki dodaja, da podobno kaže tudi pri Intereuropi, Luki Koper in NLB.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.