Slovenija
26 ogledov

V Trstu žaljivi grafiti na račun Pahorja

Boris Pahor Žurnal24 main
Na pročelju Kulturnega doma v Trstu se je že drugič v nekaj več kot dveh letih pojavil žaljiv napis na račun pisatelja Borisa Pahorja.

Neznani nestrpneži so s črnim sprejem napisali žaljivko "Pahor Kapo" in narisali keltski križ. Žaljiv grafit je zjutraj opazila predstavnica Slovenskega stalnega gledališča Sonja Kerstein, ki je takoj poklicala karabinjerje, je poročal Primorski dnevnik.

Po besedah predsednice Slovenskega stalnega gledališča Maje Lapornik so predstavniki sil javnega reda po ogledu pomazanega pročelja naročili takojšnje čiščenje, Kulturni dom je bil kmalu spet čist, na spletni strani piše Primorski dnevnik.

Manjšna v Italiji obsodila mazaško akcijo

Ena od krovnih organizacij slovenske manjšine v Italiji, Slovenska kulturno-gospodarska zveza je danes obsodila mazaško akcijo, s katero so se neznanci znesli nad tržaškim Kulturnim domom in Borisom Pahorjem. S tem dejanjem so ponovno dokazali, da se nikakor ne morejo znebiti nestrpnosti in sovraštva do slovenske narodne skupnosti, so poudarili v sporočilu za javnost.

V Slovenski kulturno-gospodarski zvezi pričakujejo, da bodo predstavniki oblasti in policije poostrili nadzor ter čimprej odkrili in kaznovali storilce, ki kljub prizadevanjem demokratičnih in naprednih sil ostajajo večkrat nekaznovani in s tem dobijo potuho za nadaljnja protislovenska dejanja, so zapisali.

Komentarjev 1
  • dragec 09:09 28.januar 2013.

    naj on ostane lepo v Trstu in naj ne provocira italijane