Slovenija
143 ogledov

V Turčijo odslej brez vizumov

Slovenskim turistom odslej ne bo treba skrbeti za vizume, ko prispejo v Turčijo. Žurnal24 main
Turčija je ukinila vizumsko obveznost za državljane Republike Slovenije, kar bo še posebej razveselilo vse športne navdušence, ki se bodo odpravili na svetovno prvenstvo v košarki.

Turčija za slovenske turiste od danes ni le cenovno ugodna turistična destinacija z rajskimi plažami. Slovenski državljani (imetniki navadnih potnih listov) namreč ne potrebujejo več vizumov za vstop v to priljubljeno turistično deželo.

Ukinitev vizumske obveznosti je za državljane Republike Slovenije pomembna tudi v luči svetovnega prvenstva v košarki, ki se bo v Turčiji začelo v soboto, sporočajo z ministrstva za zunanje zadeve.

Do danes je veljalo, da so slovenski državljani v Turčiji lahko preživeli največ 90 dni, za kar so potrebovali vizum, ki so ga pridobili na letališču takoj po prihodu. Za pridobitev vizuma je bil potreben veljavni osebni dokument z veljavnostjo vsaj šest mesecev, za vizum pa je bilo treba odšteti 15 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.