Slovenija
9 ogledov

V Türkovem uradu nekaj nepravilnosti

danilo turk zurnal24 intervju Žurnal24 main
Računsko sodišče je revidiralo pravilnost poslovanja Urada predsednika Republike Slovenije v letih 2008 in 2009. Z revizijo so ugotovili nekaj nepravilnosti in pomanjkljivosti.

Računsko sodišče je revidiralo pravilnost poslovanja Urada predsednika Republike Slovenije v letih 2008 in 2009. Cilj revizije je bil podati mnenje o pravilnosti poslovanja urada predsednika med letoma 2008 in 2009.

Z revizijo so ugotovili nekaj nepravilnosti in pomanjkljivosti. Računsko sodišče je o pravilnosti poslovanja urada predsednika v letih 2008 in 2009 izreklo mnenje s pridržkom, saj urad predsednika v posameznih primerih s področja določanja in obračunavanja plač in drugih stroškov dela, zaposlovanja ter javnega naročanja gradenj, blaga in storitev ni posloval v skladu s predpisi.

Različne nepravilnosti

Ena izmed nepravilnosti, ki so se pojavile pri poslovanju urada predsednika, je, da pri objavi prostih delovnih mest ni navedel vseh oziroma enakih pogojev, kot jih določa sistemizacija. Med drugim je javnim uslužbencem omogočil, da nadaljujejo delo na delovnem mestu, čeprav niso izpolnjevali novo opredeljenih pogojev.

Prevzel in plačal je tudi obveznosti za namene, ki niso bili predvideni v letnem načrtu pridobivanja stvarnega premoženja, oddal je več javnih naročil brez javnega razpisa oziroma se z razdelitvijo istovrstnih naročil v več sklopov javnemu razpisu izognil ter v več primerih pri oddaji javnega naročila ni ravnal na način, ki bi zagotavljal spoštovanje temeljnih načel gospodarne, učinkovite in transparentne porabe javnih sredstev. Prevzel je tudi obveznosti za daljše obdobje oziroma je te poravnal v daljših časovnih rokih, kot so predpisani.

Urad predsednika je vse nepravilnosti, zaradi katerih bi bilo potrebno odzivno poročilo, odpravil med izvajanjem revizije, zato računsko sodišče odzivnega poročila ni zahtevalo, je v sporočilu zapisalo Računsko sodišče Republike Slovenije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.