Slovenija
28 ogledov

V UKC Ljubljana v ponedeljek stavka sester

Ljubljanska urgenca Boštjan Tacol
V ponedeljek bo v kliničnem centru v enotah intenzivnih terapij III stavkal del medicinskih sester.

Medicinske sestre bodo v ponedeljek, 9. julija, ob 7. uri zjutraj začele s stavko v enotah intenzivnih terapij III, so sporočili iz ljubljanskega univerzitetnega kliničnega centra (UKCL).

"Kljub naporom vodstva UKCL in ministrstva za zdravje za zavzemanje rešitve problematike v okviru 19. člena zakona o sistemu plač v javnem sektorju, v dogovorih med ministrstvom za zdravje in sindikatom KC do rešitve ni prišlo," so s sporočili iz kliničnega centra.

Da bodo bolniki strokovno enako oskrbljeni kot sicer, bodo zagotovili predstojniki, glavne medicinske sestre in vodstvo UKCL, še sporočajo iz centra. "Naše osnovno poslanstvo je skrb za bolnike, zato mora delo teči nemoteno. K ustrezni skrbi za bolnike v času stavke zdravstvene delavce zavezujejo tudi zakon o stavki, zakon o zdravstveni dejavnosti in kolektivna pogodba in zaposleni v UKCL se tega nedvomno zavedajo," dodajajo.

Sporočajo še, da se bodo pogajanja nadaljevala še ta teden.

Stavko že dvakrat odložili

Sindikat kliničnega centra je napovedano stavko okoli stotih medicinskih sester sicer že dvakrat odložil. Začetek stavke so medicinske sestre sprva napovedale za ponedeljek, 11. junija, a so se pred tem odločile, da začetek stavke prestavijo za dva tedna, nato pa še za dva tedna. V tem času so namreč še iskali rešitve, poroča STA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.