Slovenija
14 ogledov

V Vegradu konec stavke

JSS MOL je v Celovških dvorih doslej oddal 297 neprofitnih najemnih stanovanj od Žurnal24 main
Stavka je dopoldne zajela tudi velenjsko gradbeno podjetje Vegrad. Delavci v Celovških dvorih so zaradi neizplačanih nadur za nekaj ur ustavili delo, z vodstvom pa naj bi že dosegli dogovor.

Za spontano stavko so se odločili delavci, ki v Celovških dvorih opravljajo zaključna dela.

Tovšakova: To ni stavka

Prva dama Vegrada je za Finance dejala, da ni šlo za prekinitev dela zaradi nezadovoljstva delavcev, ampak zaradi nizkih temperatur.

Dodala je še, da bodo delavci opravljene in neplačane nadure koristili zdaj, ko je stisnila zima in nekaterih del ni mogoče opravljati.

Kot je pojasnil prvi mož sindikata delavcev gradbenih dejavnosti v podjetju Samo Mastnak, so delavci delo ustavili, ker so tik pred prazniki prejeli le plače, ne pa tudi plačila nadur.

Zahtevanega sestanka se je zjutraj poleg vodje gradbišča udeležila tudi predsednica uprave Vegrada Hilda Tovšak.

Nekateri delavci naj ne bi plač prejeli že dva meseca, čakali pa naj bi tudi na izplačilo celotnega regresa za preteklo leto.

Vse zanikajo
V Vegradu so v sporočilu za javnost med drugim zanikali, da naj bi plače v podjetju zamujale dva meseca in da delavci še vedno niso dobili izplačanega celotnega regresa za preteklo leto. Poudarili so, da Vegrad vse plače redno izplačuje, in hkrati priznali, da pri zadnjem, decembrskem izplačilu plač delno še niso uspeli izplačati vseh nadur.

"Vodstvo podjetja je dopoldne z delavci doseglo dogovor in delo na gradbišču poteka normalno, kolikor nam to dopuščajo vremenske razmere, predvsem nizke temperature," je še zapisalo vodstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.